Haberler

Avrupa'da Eş Zamanlı İslam Karşıtı Protesto

Güncelleme:

İslam karşıtı Pegida hareketi, İngiltere ve birçok Avrupa başkentinde eş zamanlı olarak ''anti-İslam'' protestosu düzenledi.

Avrupa'daki Pegida hareketi, İngiltere'nin Birmingham'da yaklaşık 200 kişinin katıldığı İslam karşıtı bir protesto düzenledi. Eş zamanlı olarak birçok Avrupa başkentinde de gösteriler yapan Pediga, ''batının İslamlaştırılmasına karşı olduklarını'' belirtti.

KATILIM BEKLENENDEN AZ OLDU

Pegida, (Vatansever Avrupalılar Batı'nın İslamlaşmasına Karşı) adıyla kurulan hareketin Avrupa'nın çeşitli kentlerinde cumartesi günü eş zamanlı düzenlediği gösterilerden biri de İngiltere'nin Birmingham kentinde düzenlendi. Gösteriye katılım ise beklenenden az oldu. Kent merkezinde sessiz bir yürüyüş düzenleyen grup, taşkınlık veya olay çıkarmadı.

BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yoğun güvenlik önlemleri alan polis, 39 yaşındaki bir göstericiyi gözaltına aldı. Protestoyu İngiltere'de aşırı sağcı grup EDL ( İngiltere Savunma Ligi)'nin eski lideri Tommy Robinson organize etti.

EŞ ZAMANLI OLARAK BİRÇOK ÜLKEDE DÜZENLENDİ

Tommy Robinson İngiliz Sky Televizyonu'na yaptığı açıklamada, insanların ülkelerinde yaşananlara karşı olduklarını ve kendilerini güvende hissetmedikleri için sokağa döküldüklerini söyleyerek düşük katılıma rağmen sonraki yürüyüşlerde katılımcı sayısının artacağını umduğunu ekledi. Benzer gösteriler eş zamanlı olarak Hollanda'nın başkenti, Amsterdam, İrlada'nın başkenti Dublin, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag, Polonya'nın başkenti Varşova, Fransa'nın Calais kenti ile Almanya'nın Dresden kentlerinde de düzenlendi.

DAHA BASKICI KURALLAR TALEP EDİYORLAR

Bir sonraki gösterinin nisan ayında yapılması planlanıyor. 2014 yılında Almanya'da kurulan Pegida, İslam karşıtı, aşırı sağcı bir hareket olarak, Batı'nın İslamlaştırılmasına karşı çıkarak, Avrupa'da Müslümanlara karşı daha baskıcı kurallar uygulanmasını talep ediyor.

Eylemde göstericilerin ağızlarına yapıştırdıkları kağıtların üzerindeki çöpe atılan İslamiyet'i sembolize eden simge dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Pegida Dünya Haberler

500

Yorumlar (35)

TURKOLARRRRRRRRR:

neden kudurdu bu gavurlar İSLAM GÜNDEN GÜNE ARTTIĞI İÇİNN OLSA GEREK

36
7
yanıtYanıtla
FEDA:

BU HALIYLE ISLAMIYET INSANLIGA ZARAR VERIYOR AVRUPADADA ARIZA CIKARMAYA BASLADILAR ADAMLAR SENI NIYE ISTESIN

33
10
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

canakkaleyi iyi hatirlayin haclilar

30
10
yanıtYanıtla
DUDULLULU_DUL_DUDU_31:

sizin birsey yapmanıza gerek yok zaten biz müslümanlar olarak birbirimizi yıyoz :D

26
8
yanıtYanıtla
Mustafa:

Müslümanlar olarak Avrupa''yı fethetsek ne olacak? Sayısal olarak üreyip çoğalmak çok mu önemli? Bilimde sanatta gelişemedikten sonra ne faydası var. Cern''de tüm zamanlarn en büyük deneyi yapılıyor. Allah''ın işine karışılmaz diyoruz. Resmen bilime karşıyız. Adamlar korkmakta çok haklı.

29
4
yanıtYanıtla
Tek yol islam:

Siz onların dinine uymadikca asla sizden razi olmazlar buyuruyor Allah subhanehu ve teâlâ. . . nefretleri dillerine vurmuş. . içlerinde gizledikleri kin ise dahada fazla. . Ergeç avrupa feth olunacak bu Allah ın vadi. Korku ve Dehşet içindeler.

9
23
yanıtYanıtla
Sener Koruturk:

Tamam, bu is burada biter. Ben de Hacli Ordusuna katiliyorum. . .

8
24
yanıtYanıtla
Nikomedya:

Sende git ingiltereye türkiyede ekmek çıkmaz türkiye müslüman bir ulke

yanıt7
yanıt11
...:

musluman avrupaya girmeden onceki ruh hali: Hepimiz kardesiz, hepimiz insaniz. musluman avrupaya girdikten sonraki ruh hali: Seriat isteriz, kafirlere olum

25
6
yanıtYanıtla
TürkMobil-IOS:

Ne bekliyorduk atatürkün yolundan gitmeliyiz müslümanlar birbirini öldürüyor mesep diye mesebiniz batsın

18
13
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title