Haberler

İngiltere'de Faiz Artışı Kademeli ve Sınırlı Olacak"

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney: "Para Politikası Komitesi net bir rehberlikle yatırımları destekliyor ve bankanın faizleri artırmasını bekliyor.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, İngiltere'de faizlerin artırılmasının kademeli ve sınırlı olacağını belirtti.

İskoçya'nın Glasgow kentinde iş dünyası temsilcilerine konuşan Carney, "Para Politikası Komitesi net bir rehberlikle yatırımları destekliyor ve bankanın faizleri artırmasını bekliyor. Faiz artışı bir kez başladığında kademeli ve sınırlı olacak" ifadelerini kullandı.

İngiliz ekonomisinin yeniden normale döndüğünü söyleyen Carney, "İngiliz ekonomisi normalleştikçe, Merkez Bankası enflasyon hedefini başarmak için faizleri artırmak ihtiyacında olacaktır" dedi.

Önümüzdeki dönemde yapılacak bir faiz artışının zamanlamasının veriler tarafından belirleneceğini vurgulayan Carney, "Para Politikası Kurulu faiz artışının neden kademeli ve sınırlı olmasını bekliyor? Çünkü bu ekonominin karşılaştığı sert rüzgarların yok olması zaman alacaktır. Bu sert rüzgarların içerisinde, sterlinin son bir yılda yüzde 12 değer kazanmasının ve ana ihracat pazarlarımızdaki talebin kesilmesinin yanında kamu bilançosunun düzeltilmesi ve özel sektörün yüksek borçluluk oranının özellikle faiz artışına karşı hassasiyet göstermesi olasılığı var" şeklinde konuştu.

Carney, daha önceki açıklamalarında, İngiltere'de faiz artışı kararlarının, toplamda faiz oranını kriz öncesindeki "normal" kabul edilen yüzde 5'in üzerine çıkarması olasılığının bulunmadığını belirtmişti.

Bu ayın başında konut fiyatlarındaki yükselişin ekonomik istikrar için risk oluşturduğuna dikkat çeken Carney, "Konut kredisi hacminde tahammül sınırımızın sonuna geldik" demişti. Konut satın alabilme gücünün daha iyi ölçülmesi için bir takım ek tedbirler getirme kararı da alınmıştı. - London, City of

Kaynak: AA / Ekonomi

İngiltere Merkez Bankası Merkez Bankası Mark Carney Glasgow Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title