Haberler

İngiltere: Schengen Ülkelerini Vizeleriyle Ziyaret Eden Türklerin, Britanya'ya Gelme Hakkı Yok

Güncelleme:

İngiltere Başbakanı Cameron, "Schengen bölgesinde değiliz. Türklere vize serbestisi teklifinde bulunma kararını da Schengen bölgesi aldı. Böyle bir karar almadık, almayacağız da" dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda düzenlenen haftalık "Başbakan'a Sorular" oturumunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cameron, "Schengen bölgesinde değiliz. Ayrıca Türklere vize (serbestisi) teklifinde bulunma kararını Schengen bölgesi aldı. Biz böyle bir karar almadık, almayacağız da." dedi.

"BİRLEŞİK KRALLIK, SCHENGEN BÖLGESİNDE DEĞİL"

Oturumda, bir milletvekilinin, Türkiye-AB arasındaki vize serbestisine yönelik sorusuna cevaben Cameron, Birleşik Krallık'ın Schengen bölgesinde bulunmadığını hatırlattı.

Cameron, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TÜRKLERİN, BRİTANYA'YA GELME YA DA OTOMATİK OLARAK ÜLKEYE GİRME HAKLARI YOK"

"Schengen bölgesinde değiliz. Ayrıca Türklere vize (serbestisi) teklifinde bulunma kararını Schengen bölgesi aldı. Biz böyle bir karar almadık, almayacağız da. Ancak vizenin, ülkelere yerleşip çalışmadan çok, ziyaret hakkı veren vize olduğunu hatırlayalım. Schengen ülkelerini vizeleriyle ziyaret eden Türklerin, Britanya'ya gelme ya da otomatik olarak ülkeye girme hakları yok. Bunu net bir şekilde anlamak çok önemli."

CAMERON'DAN MÜSLÜMAN BELEDİYE BAŞKAN ADAYINA DAİR İDDİALAR

Cameron, oturumda ayrıca, İngiltere'de muhalefetteki İşçi Partisi'nin Müslüman Londra belediye başkan adayı Sadık Khan'ın, terör örgütü IŞİD destekçisi olan bazı aşırılarla ardı ardına aynı ortamlarda bulunduğunu öne sürdü.

İŞÇİ PARTİSİ'NİN LONDRA BELEDİYE BAŞKAN ADAYIYLA İLGİLİ ENDİŞELERİM VAR

Eğer şiddet dolu aşırılık kınanacaksa o zaman aşırılık yanlısı kişilerle aynı platformların paylaşılmaması gerektiğini belirten Cameron, "Bunu söylemek zorundayım, (aşırı bir kişiyle) sürekli ama sürekli aynı yerde bulunan İşçi Partisi'nin Londra Belediye Başkanı adayıyla ilgili endişelerim var. Tooting Milletvekili (Khan), Süleyman Ghani ile aynı platforma 9 defa çıktı. Bu adam (Ghani), IŞİD'i destekliyor." dedi.

BAZI İŞÇİ PARTİLİLER CAMERON KONUŞURKEN "IRKÇI" DİYE BAĞIRDI

Oturumda, bazı İşçi Partili vekillerin Cameron konuşurken "ırkçı" diye bağırdığı duyuldu.

Muhalefetteki vekillerin bağrışmalarıyla sözü kesilen Cameron, bunun üzerine, "Bence bağırıyorlar çünkü gerçeği duymak istemiyorlar. Çıktığı platformda kimlerin bulunduğu yönünde herkes hataya düşebilir. Siyasi muhaliflerimizin ne dediğinden sürekli sorumlu tutulamayız ancak defalarca, birbiri ardına aynı platforma çıkılırsa, o zaman değerlendirmelerinizi sorgulama hakkı doğuyor." ifadelerini kullandı.

Londra'da Belediye Başkanlığı seçimi 5 Mayıs Perşembe günü yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

David Cameron Türkiye Londra Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (100)

HASAN:

ERDOĞAN, SENİN YÜZÜNDEN BÜTÜN DÜNYA TÜRKLERDEN NEFRET EDİYOR. BAŞBAKANLIĞIN DÖNEMİNDE BÜTÜN DÜNYAYI KARIŞTIRDIN. ESAD''A KARDEŞİM DEDİN ARKASINDAN KUYUSUNU KAZDIN. İSRAİLE VAN MÜNİT DEDİN KIRK YILLIK İYİ GİDEN İSRAİL POLİTİKASINI TERSİNE ÇEVİRDİN. YETMEDİ BÜTÜN KOMŞULARIMIZI DÜŞMAN YAPTIN. ORTALIĞI KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİN. BİR DE BAŞKAN OLURSAN, VAY HALİMİZE, TÜRKİYEYİ DE YOK EDECEKSİN. ARTIK DUR. YETER.

7
30
yanıtYanıtla
sad1:

korkma evladım onlar gizli düşmandı şimdi açık düşman oldular farkeden sadece bu, bu döküleb kanların müsebibi israil ve avrupa bunu bilmiyorsan öl daha iyi grzekalı, boşuna nefes alma

yanıt3
yanıt1
efe:

bizden 1915 te de nefret ediyorlardı onun için 250 000 şehit verdik biraz tarih oku tarih tekerrürden ibarettir canım benim.

yanıt2
yanıt1
bb:

en pislik insandır ingilizler

26
11
yanıtYanıtla
urfalı Türkmen:

inşaallah avrupa birliğline hiç girmeyiz. Türk devletleri ve islam devletleri bize yeter

20
17
yanıtYanıtla
APO:

zaten cahileri almazlar :)

yanıt9
yanıt4
alman:

zaten senin gibi cahilleri almak icin can atiyoruz koyun 50 yildir kapinizda biz yatiyoruz zaten alinmiyacaksin

yanıt6
yanıt2
Alem:

Yahu adama kızıyorsunuz ama; o kadar sapığınız, hırsızınız, o kadar demokrasi düşmanınız, o kadar basın zaafiyetiniz varken niye sizi alsın? Valla ben de almazdım. . .

25
6
yanıtYanıtla
GÖKTÜRKLER:

YAHU BREEE. INGILIZLER BARI BU KÜRTLERI ALIN . . . ONLAR COK CALISKAN VE COK DEYERLI LER . . BARI ONLARI ALIN , SIZIN ISSIZLIK SORUNUNU HEMEN CÖZERLER TÜRKIYEDE BU KÜRTLERI ANLAMIYORLAR . O YÜZDEN HEPSINI ALIN GEREKIRSE BIZ YOL PARASINI BILE VERIRIS SIZ YETERKI BU ÜSTÜN IRKI ALIN ÜSTÜNE DE BIZ SIZE CHP HDP ESANTIYON. OLARA YANINDA VERIYORUZ .

24
4
yanıtYanıtla
turk:

Benim devletim bunlarin insanlarina marmaris ve bodrumun en guzel yerlerinden mustakil satiyor . . . satmasin aga

21
3
yanıtYanıtla
Tüm 100 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title