Haberler

İngilizler 5 Çayında Türk Poşeti Kullanıyor

Almanya'dan Çin'e kadar olan bölgenin ihtiyaç duyduğu sallama çay kağıdı Turanlar Group bünyesinde faaliyet gösteren Peli Paper tarafından üretiliyor. Dünyanın en önemli 3 çay poşeti üreticisinden biri olan Peli Paper, çay konusunda kendine has bir kültürü olan İngiltere dahil, dünyadaki bir çok noktaya ihraç yapıyor.

Orman ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Turanlar Group, nitelikli kağıt olarak tanımlanan çay poşeti ve filtre kahve kağıdını İngiltere başta olmak üzere dünyanın çeşitli noktalarına ihraç ediyor. 'Bir ürün ithal ediliyorsa onu üretmeliyiz' düşüncesinden yola çıkarak sallama çay kağıdı üretimine başladıklarını belirten Turanlar Group Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Turan, "Yapılmayanı yapmak ve üretilmeyeni üretmek istedik. Türkiye'de bu ürünü üreten yok. Çünkü grubumuz Peli adı altında bütün ürünlerinde dünya markalarıyla rekabet halinde" dedi. Dünyada sallama çay poşeti kağıdı üreticilerinin bir elin parmaklarını geçmediğini belirten Meltem Turan, "Almanya'da Çin'e kadar olan bölgede sallama çay kağıdını biz üretiyoruz. Zaten dünyada da üreticiler bir elin parmaklarını geçmiyor. Çok basit geliyor ve kolay üretildiği zannediliyor fakat çok nitelikli bir ürün. Pazara girdiğimizin ertesi günü dünya pazarındaydık. Kendimizi tanıtmamıza bile gerek kalmadı çünkü çok zor bir ürün olduğu için üretildiği duyulduğu an taleple karşılaştık" diye konuştu.

DÜNYANIN HER YERİNE İHRAÇ EDİLİYOR

"Şu an dünyada ürünümüzün kullanılmadığı bir ülke yok" diyen Meltem Turan şöyle konuştu: "Dünyanın çok büyük çay firmaları bizim kağıdımızı tedarik ediyor ve ürünlerinde bu kağıdı kullanıyorlar. Çayın çok tüketildiği İngiltere'deki tüm çay firmalarında bizim kağıdımıza rastlanıyor. Eminim İngiltere kraliçesi de bir gün muhakkak dünya markalarından çayları içtiğinde bizim kağıdımızı kullanmıştır. Poşet çay içen bir insana bunun denk gelmemesi sürpriz olur."

Sallama çay poşeti kağıdını üretirken en son teknolojiyi kullandıklarını ve hijyen kurallarına dikkat ettiklerini söyleyen Meltem Turan, "Dünya standartlarında bir ürün ürettiğinizde üretimi de dünya standartlarında yapmalısınız. Dünya geneline hitap ettiğimiz için kullandığımız ve riayet ettiğimiz pek çok kural var. Her şey bir yana hepimiz insanız. Bu çay poşetinden benim ailem de içecek. Bu nedenle kullandığımız ürünün son derece kaliteli olması insani bir mecburiyet. Evde ailenize en iyi yemeği hazırlamaya çalıştığınız gibi biz de bu ürünümüzü en doğru şekilde üretmeye çalışıyoruz. Bu nedenle kağıdımız son derece doğal ve sağlıklı" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çin Halk Cumhuriyeti Almanya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title