Haberler

İngiliz Tabipler Birliği?nden Türkiye?ye Ödül

Dha DIŞ HABER - İngiliz Tabipler Birliği'nden Türkiye'ye ödül İngiltere Tabipler Birliği (British Medicine Association), Türk profesörler tarafından hazırlanan "Yeni Enfeksiyon Hastalıkları: Klinik Vaka İncelemeleri (Emerging Infecteous Diseases: Clinical Case Studies) isimli kitaba "Yılın Kitabı" ödülünü verdi.

Dha DIŞ HABER - İngiliz Tabipler Birliği'nden Türkiye'ye ödül

İngiltere Tabipler Birliği (British Medicine Association), Türk profesörler tarafından hazırlanan "Yeni Enfeksiyon Hastalıkları: Klinik Vaka İncelemeleri (Emerging Infecteous Diseases: Clinical Case Studies) isimli kitaba "Yılın Kitabı" ödülünü verdi.

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül, Füsun Can, Murat Akova ve Harvard Üniversitesi'nden Lawrence Madoff'un editörlüğünü yaptığı "Emerging Infecteous Diseases: Clinical Case Studies" (Yeni Enfeksiyon Hastalıkları: Klinik Vaka İncelemeleri) isimli kitap, İngiltere Tabipler Birliği (British Medicine Association) tarafından 'Halk Sağlığı' kategorisinde "Yılın Kitabı" ödülüne layık görüldü.

Londra'nın Russel Square semtinde bulunan İngiltere Tabipler Birliği binasında önceki akşam düzenlenen ödül törenine Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Ergönül'ün yanı sıra çok sayıda İngiltere'nin tanınmış bilim insanları katıldı.

630 Kitap Arasından Seçildi

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Yılın Kitabı" ödül töreninde ödülünü İngiliz Tabipler Birliği Başkanı Sir Al Aynsley-Green'in elinden alan Prof. Dr. Ergönül, ??1833 yılında kurulan İngiliz Tabipler (Birliği) Cemiyeti'nin, dünyanın en eski cemiyetinin 'Halk Sağlığı' kategorisinde verdiği "Yılın Kitabı" ödülünü aldık. Toplamda 630 kitap başvurusunda bulunmuş ve bunlar arasında kendi kategorimiz de birinci seçildik Bizim açımızdan çok sevindirici çünkü dört editörü var. Ben, Füsun Can, Murat Akova ve Amerikan Harvard Üniversitesi'nden Lawrence Madoff. Türkçe'ye "Yeni Enfeksiyon Hastalıkları: Klinik Vaka İncelemeleri" (Emerging Infecteous Diseases: Clinical Case Studies) olarak çevirebileceğimiz, yeni bir alan. Bu alanda öncü bir kitap olduğu için ödül verildi?? dedi.

Kitabın hazırlıklarına 2012 yılında, öğrencilerden gelen güzel sorular üzerine başladıklarını söyleyen Prof. Dr. Önder Ergönül, "Bu kitabı tıp öğrencilerine atfettik. Diğer editörlerde kendi öğrencilerine atfetti. Yaklaşık iki yıllık bir emeğin ürünü. Biz de sürpriz bir şekilde bu ödülü almamıza çok sevindik' diye konuştu.

Ergönül, "Bu ödül Türkiye'ye ve tıbbına neler kazandıracak"' sorusuna, "630 kitaptan söz ediyoruz. Bunlar genelde İngiliz ve Amerikalı. Anadili İngilizce olan hekim arkadaşlarımızın yazdığı kitaplardı. Bizim ana dilimiz İngilizce değil ama buna rağmen yazdığımız biçim ve içerik bakımıyla ve yazının çeşitli kıstaslar sonucu değerlendirilmesi sonucu; yaklaşık 10 kalem özel değerlendirme sonucunda, birinciliği almış olduk. ve bu anlamda anadili İngilizce yazan, dünyanın en saygın üniversitelerinde çalışan Oxford ve Cambridge'den başvurulara rağmen birinci seçilmiş olduk' diye cevap verdi.

Türkiye'de bir ilk

İngiliz Tıp Cemiyeti'nin verdiği ödülün Türkiye için bir ilk olduğunu vurgulayan Prof. Dr Özgönül, "Bu işi İngilizler ve Amerikalılar çok iyi yapıyor. Çünkü kitaplar bu alanda İngilizce yazılıyor. Ayrıca bunu uzunca bir süredir yapmaktalar. Çok önem veriyorlar. Bütün yayıncılar da burada. İngiltere'nin önde gelen bilim adamları burada. Salon ağzına kadar doluydu" dedi.

28 Yeni Enfeksiyon

Ergönül, şöyle devam etti: 'Biz farklı alanlarda çalışan, enfeksiyon hastalıklarının hem temel tıpta hem de klinik alanda hem de epidemi alanında çalışan kişileri bir araya getirdik. Yeni enfeksiyonları, toplam 28 enfeksiyonu özetledik. Klinik vakalardan yola çıkarak, bunun aslında dünyada görülen yani uydurulmuş hikayeler olmayan, bizzat hasta olarak görülmüş örnekler üzerinde, nasıl bilimsel olarak ilerleme yapabiliriz' Aşı konusunda, tedavi konusunda boş alanlar nelerdir? Nerede ne yenilikler yapılabilir? Gibi bir toparlama yaptık bu kitapta. Bunu özetliyor aslında. 28 yeni enfeksiyon ki, bazıları enfeksiyon isimlerini meslektaşlarımız bile duymamış olabilir. bu nedenle ilgilerini çekmiş durumda. Ayrıntı gibi görünüyor fakat bu ayrıntıları bir araya getirerek toparlamış oluyor.??

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Önder Ergönül Türkiye Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title