Haberler

İngiliz Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu'ndan Kuzey Irak Raporu

Raporda, Kuzey Irak'ın bağımsızlığının "ciddi bir olasılık" olduğu ve İngiltere'nin buna hazırlıklı olması gerektiği bildirildi Rapordan: "Kendi kendini yönetme kapasitesi ve ekonomik potansiyeli dikkate alındığında Kürdistan bölgesinin bağımsızlık isteği rasyoneldir.

İngiliz Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu, Kuzey Irak'ın bağımsızlığının orta vadede "ciddi bir olasılık" olduğunu ve bu bölgeyle İngiltere arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Komisyon tarafından hazırlanan "İngiliz Hükümetinin Irak'ın Kürdistan Bölgesiyle İlgili Politikası" başlıklı raporda, Birleşik Krallık'ın bu bölgedeki nüfuzunu artırması gerektiği kaydedilerek, İngiltere'nin bu bölgedeki diplomatik çabaları gözden geçirildi.

Komisyonun başkanı, Muhafazakar Partili milletvekili Sir Richard Ottaway, raporla ilgili yaptığı açıklamada, " Irak'ın Kürdistan bölgesi gelişen bir demokrasidir. Burası ayrıca istikrarsızlığın hakim olduğu bir bölgede istikrarın yaşandığı bir yerdir. Bölgedeki diğer güçlerle köprü kurmak için önemli bir stratejik değeri vardır. IŞİD'e karşı bir siperdir ve doğalgaz ile petrol kaynağıdır. Ancak geçen yılki korkunç olaylardan sonra kırılgan hale gelmiştir ve bizim gibi dostların desteğine ihtiyacı vardır" ifadesini kullandı.

Kuzey Irak'ta İngiltere'nin nüfuzunun artırılması gerektiğini vurgulayan Ottaway, "Bu, bölgeye ticaret ve yönetimle ilgili tavsiyelerde bulunabilecek daha fazla insan göndermekle olabilir. Ayrıca bizim de bu bölgedeki uzmanların terörle mücadele, Irak ve Suriye'deki durumlarla ilgili konularda tavsiyelerine ihtiyacımız var. İşin özeti, orada daha fazla diplomatımız çalışmalıdır" dedi.

Raporda, Kuzey Irak'ın bağımsızlığının "ciddi bir olasılık" olduğu belirtildi ve "Kendi kendini yönetme kapasitesi ve ekonomik potansiyeli dikkate alındığında, Kürdistan bölgesinin bağımsızlık isteği rasyoneldir. Bağımsızlığın yakın bir zamanda olacağını tahmin etmiyoruz ancak orta vadede bunun mümkün olacağını düşünüyoruz. İngiliz hükümeti buna hazırlıklı olmalıdır" denildi. Raporda, ayrıca bağımsız bir Kuzey Irak'a Türkiye ve İran'ın karşı çıktığına dikkat çekildi.

İngiliz hükümetinin şu anda Iraklı Arap ve Kürtlerin IŞİD'e karşı ortak mücadele yürütmesi mesajı vermesi gerektiği belirtilen raporda, peşmergelerin şimdiye kadar IŞİD'e karşı verdiği mücadeleden övgüyle bahsedildi. Komisyon raporunda, ayrıca, İngiliz hükümetinin peşmergelere askeri ekipman ve eğitim verme kararının olumlu karşılandığı bildirildi.

Raporda, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) savunma, istihbarat, ticaret, eğitim ve kültür gibi alanlarda işbirliği çağrısına olumlu yanıt verilmesi gerektiği kaydedilerek, "Aksi halde IKBY başka bir yerden yardım almak isteyebilir" denildi. İnsan hakları, demokrasinin geliştirilmesi gibi konularda Kuzey Irak'ta yapılması gerekenler olduğu ve İngiltere'nin bunun için yardım etmesi gerektiği ifade edildi. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Birleşik Krallık Richard Ottaway Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title