Haberler

İngiliz Hayvanseverlerden Ölümlerin Olduğu Barınakta Temizlik

Muğla'nın Marmaris İlçe Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki sahipsiz köpeklerden 20'si, 'Gençlik Hastalığı' tanısına bağlı telef oldu.

Muğla'nın Marmaris İlçe Belediyesi'ne ait Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki sahipsiz köpeklerden 20'si, 'Gençlik Hastalığı' tanısına bağlı telef oldu. Bir ay önce başlayıp bir hafta süren ölümlerin ardından ilçede yerleşik yaşayan İngiliz hayvanseverler, barınakta çamaşır suyu ile temizlik çalışmaları yapmaya başladı.

Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ndeki sahipsiz köpeklerden yaklaşık 20'si, bir ay önce başlayan bir hafta süren salgında telef oldu. Veterinerlerin incelemesinde köpeklerin 'Gençlik Hastalığı'ndan öldüğü belirlendi. İngiliz hayvanseverler, geçen haftadan itibaren barınakta belli aralıklarla hastalığın tekrardan görülmemesi için çamaşır suyuyla temizlik çalışması yapmaya başladı.

Uzun zamandır barınakta gönüllü olarak çalıştıklarını belirten İngiliz vatandaşı Rachel Navaro, "Temizlik çalışmalarına geçtiğimiz hafta başladık. Bugün de burada salgınla savaşa devam ediyoruz. Kaybettiğimiz köpekleri kurtaramayız, ancak enfeksiyon yayılmasın diye her hafta buraya gelerek temizlik yapmaya devam edeceğiz. Önce çamaşır suyu ve fırçalarla temizledikten sonra, yanımıza getirdiğimiz kireçle yerleri temizleyip, köpeklere enfeksiyonun bulaşmasını engellemeye çalışacağız" dedi. Barınaktaki köpeklerin imkansızlık nedeniyle yan yana konulduğuna dikkati çeken Navaro, "Biz burada bir karantina bölümü oluşturulmasını istiyoruz. Hastalık riski görülen köpeklerle sağlıklı bulunan köpeklerin iki ay ayrı kalmasını istiyoruz. Böylelikle salgının önüne geçilmiş olur" dedi. Navaro, barınaktan hayvan sahiplenmenin az olduğuna da dikkati çekti.

Sarılıkla başlayan hastalığın kanlı ishal olarak devam ettiğini belirten Marmaris Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Eda Ülken Tören ise, "Bugün burada temizliğe katılan herkes yabancı. Öncelikle bölge halkımızın bu konuya biraz daha duyarlı olmasını istiyoruz. Söze gelince herkes hayvan seviyor. Ama ne yazık ki kısırlaştırmıyorlar ve hala sokaklarda bir sürü köpek var" dedi.

GENÇLİK HASTALIĞI NEDİR?

Köpeklerde gençlik hastalığı viral hastalıklar arasında en fazla görülme sıklığına sahip. Hayvanlarda en fazla ölüme sebebiyet veren hastalıklardan biri. Özellikle doğal ortamda aşısız olarak bulunan bazı yabani hayvanların ve köpeklerin, bu hastalığı bulaştırma riski fazla. Hastalık etkeninin bilimsel adı Canine Distemper Virus'tur. Tüm viral enfeksiyonlarda olduğu gibi hücrelerin içerisinde aktif hale gelerek hastalık oluşturan bir etkeni antibiyotikler ile yok etmek mümkün olmadığından, öncelikli olarak hastalıkla mücadele yolu aşılama olmalıdır. Antibiyotik tedavisi ise diğer bakteriyel enfeksiyonların önlenmesi için uygulanmaktadır. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Belediyesi Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title