Haberler

İngiliz Gurmeler Tarsus Mutfağı İle Tanıştı

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İngiltere Büyükelçiliği'nin koordinasyonuyla Tarsus'a gelen İngiliz Gurmeleri, yemeklere hayran kaldılar.

Gaziantep, Adana, Mersin ve Tarsus'a davet edilen İngiliz Gurmeler, programın Tarsus ayağında Tarsus Belediyesi tarafından ağırlandı.

Huffington Post UK, Sainsbury's Magazine, CSMA Club, Travel Weekly, Eat Travel Live, Country & Town House gibi İngiltere'nin saygın gazete ve dergilerinde köşe yazarı olarak görev yapan Rupert Parker, Emily Alice Wright, Tina Walsh, Lan Talyor, John Gregory Smith ve Henrietta Green ülkemizin yöresel lezzetlerini görmek ve Tarsus Mutfağı'nı yakından incelemek üzere kente gelerek, Tarsus'a özgü yiyecek ve içecekleri tatma fırsatı buldular.

Tarihi Kırkkaşık Bedesteni'nde Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boro ve Belediye Meclis Üyesi Ali Şimşek tarafından karşılanan ekip Tarsus'a özgü Fındık Lahmacun, Humus, İçli Köfte, Şalgam, Cezerye, Mamül, Kerebiç ve Kaynar'ın hem tatlarına bakıp hem de yapılışları hakkında bilgi aldılar.

Tarsus'un tarihi ve turistik yerlerini ziyaret eden ve Tarsus'un birbirinden leziz yemeklerine hayran kalan gurmeler ülkelerine döndüklerinde izlenimlerini gazete ve dergilerinde okuyucularıyla paylaşacaklar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title