Haberler

9 İngiliz Tıp Öğrencisi Gönüllü Doktor Olmak İçin IŞİD'e Katıldı

Güncelleme:

İngiliz Guardian gazetesi İngiliz 9 tıp öğrencisinin IŞİD'e katıldığını ve terör örgütünün kontrolündeki hastanelerde çalışmaya başladığını yazdı.

SINIRA GİDEREK ÇOCUKLARINI GERİ GETİRMEYE ÇALIŞTILAR

Pazar günleri yayınlanan Observer baskısında haberi manşete taşıyan gazete, öğrencilerin ailelerinin cumartesi günü Türkiye- Suriye sınırına giderek çocuklarını geri getirmeye çalıştıklarını yazdı.

"AİLELER ÇOCUKLARININ BEYNİNİN YIKANDIĞINI DÜŞÜNÜYORLAR"

Habere göre, dört kadın ve beş erkekten oluşan grup, geçtiğimiz hafta Suriye sınırına geçti. Ailelerle görüşen CHP Hatay milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, "Aileler çocuklarının aldatıldığı ve beyinlerinin yıkandığını düşünüyorlar" diye konuştu.

SAVAŞMADIKLARI SÜRECE TUTUKLANMAYACAKLAR

İngiltere İçişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, doktorların savaşmadıklarını kanıtladıkları sürece İngiltere'ye döndüklerinde herhangi bir tutuklama ile karşı karşıya kalmayacaklarını söyledi.

"HEPSİ 20'Lİ YAŞLARDA VE SUDAN KÖKENLİ"

Ediboğlu'nun açıklamalarını aktaran Guardian şunları yazdı: "20'li yaşlardaki gençler Sudan kökenli. Tümü İngiltere'de doğup büyümüş. Ancak eğitim almaları için Sudan'a gönderilmiş. 12 Mart'ta Sudan'dan İstanbul'a gelmişler, ertesi gün otobüsle sınıra gelmişler ve bütün bunları ailelerinden gizli yapmışlar."

"AİLELERİ TÜRKİYE'YE GELDİ"

Kimlikleri Lena Maumoon Abdulqadir, Nada Sami Kader, Rowan Kamal Zine El Abidine, Tasneem Suleyman Huseyin, Ismail Hamadoun, Tamer Ahmed Ebu Sebah, Mohamed Osama Badri Mohammed, Hisham Mohammed Fadlallah ve Sami Ahmed Kadir olarak açıklanan öğrencilerin aileleri Türkiye'ye gelerek çocuklarını geri götürmeye çalışıyor.

"YARALI SURİYELİLERE YARDIM ETMEK İSTİYORUM"

Ailelerle telefonda görüşen Ediboğlu, Guardian'a Lena Abdulqadir'in kardeşine gönderdiği mesajında "Yaralı Suriyelilere yardım etmek istediğini yazdığını' aktararak hem kendisinin hem de ailelerin gençlerin muhtemelen IŞİD kontrolündeki hastanelerde doktor olarak çalıştıklarını tahmin ettiklerini söyledi.

"TELEFONLA YERLERİNİ TESPİT ETMEK ÇOK ZOR DEĞİL"

Ediboğlu, gençlerin telefonlarını izleyerek nerede bulunduklarını tespit etmenin çok zor olmamasına karşın Türkiye'deki istihbarat servisinin bu konuda çok yavaş hareket ettiğini savunarak, hükümettten yeterli desteği görmediklerini ancak kendisinin gençleri aramaya devam edeceğini söyledi.

1500 AVRUPA VATANDAŞI SINIRDIŞI EDİLDİ

Gazete, Türkiye'nin bugüne kadar IŞİD'e katılmak için sınırı geçmeye çalışan 1500 Avrupa vatandaşını sınır dışı ettiğini aktardı. Guardian ayrıca, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın konu hakkında bilgisi olduklarını ve konuyla ilgilendiklerini ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Ediboğlu Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

BLADE:

BUNLARIN HEPSİ ARAP LAA, , , İNGİLİZ GİDERMİ ORAYA HİÇ. BUNLARDA TÜRKİYENİN ORADA YAŞAYAN ÇİNGENLERİ NE OLACAK BAŞKA.

6
3
yanıtYanıtla
kurt turk kardesm@m.m:

Ulan orda masum insanlar oluyor nasil bu soylersin, bu kadar insan goce zorlandi, yaw yaziktir biraz vicdan vicdan ALLAH tan korkun

yanıt0
yanıt1
WELAT:

KOBANİ PKK YA HEP DESTEK VERDİ- PKK HEP ORDA BESLENDİ, DESTEKLENDİ NEYİNİZİ DESTEKLEYİM-SANKİ PKK-KCK LILAR ÇOK MASUM DİYARBAKIRA IŞİDLİLERMİ ATTI KÜRT MÜSLÜMANLARI BİNADAN- KAFALARINI IŞİDMİ EZDİ KÜRT MÜSLÜMANLARI HEP HAÇLI BATI UŞAĞI PKK-KCK YAPTI NEYLERİNE ÜZÜLEYİM BUNLARI

yanıt3
yanıt0
cevap:

welat misin belamisin Allah belani versin

yanıt0
yanıt0
Batman Bitlis KKTCmobilWeb@haberler.com:

Allah yardımcınız olsun Yiğitler. ..

4
4
yanıtYanıtla
kurt turk kardesmobilWeb@haberler.com:

Nedense iside hep ingiltere gibi ulkelerden katiliyorlar, biraz dusunun ve arkasindaki gucleri anlayin.

1
3
yanıtYanıtla
enver:

allah allah bu kürtleri hiçkimsemi sevmez. afrikalısı yamyamı bile kürt kesmek için ışide katılıyor hemide toktor

1
3
yanıtYanıtla
WELAT:

BIRAKIN IŞİDİ IRAK VE SURİYEDE PKK-KCK Yİ YOK EDENE KADAR DEVAM ETSİN- IŞİDİN TÜRKİYEYE ZARARI YOK-

2
2
yanıtYanıtla
beratmobilWeb@haberler.com:

IŞİTABDİNGİLTEREİSRAİL. ..

2
1
yanıtYanıtla
KERTENYAN:

Bunlar ingilizmi Yahu bunlar resmen arap neresi İngiliz bunlarin gitsinler hic olmazsa birkaç pislik temizlenir ingiltereden

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title