Haberler

İngiliz Gazeteciler: Türkiye'de Dünyanın Herhangi Bir Yerinde Olabileceğiniz Kadar Güvenlisiniz

Güncelleme:

Gaziantep'te 5 gün geçiren İngiliz gazeteciler, "Türkiye, Gaziantep dünyanın herhangi bir yeri; Londra, New York kadar güvenli" dediler.

İngiliz gazeteciler, gastronomi dalında UNESCO yaratıcı şehirler ağı üyeliğine hak kazanan Gaziantep'i daha yakından tanımak için, Gaziantep'e gitti. Sokak sokak, cadde cadde gezerek, restoran ve kafelerde yemek yiyerek Gaziantep'te 5 gün geçirdiler. Ülkelerine dönen gazeteciler, ' Türkiye, Gaziantep dünyanın herhangi bir yeri; Londra, New York kadar güvenli' dediler.

GAZETECİLER ŞEHRE HAYRAN KALDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği işbirliğinde İngiltere'den gelen gazeteciler 5 gün boyunca Gaziantep'te şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Gaziantep Kalesi, Hışvahan Hamamı, Bakırcılar Çarşısı, Zeugma Müzesi'ni gezerek yetkililerden bilgi alan gazeteciler şehre hayran kaldılar.

Gazianteplilerle birlikte yemek yiyen, kahve içen gazeteciler ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının(UCLG-MEWA) 5'inci Olağan Kongresi'ne de katılarak şehre gelen mülteciler ve son durum hakkında bilgi aldılar.

Şehre birkaç gün içinde alışan gazeteciler, fırsat buldukça ünlü Tahmis kahvehanesinde oturarak menengiç kahvesi içerek halkla sohbet ettiler. Şehrin ünlü restoranlarında mutfağa girerek ünlü şeflerden lahmacun ve kebap yapmayı öğrendiler.

'KENDİMİZİ EVİMİZDE GİBİ HİSSETTİK'

Türkiye'ye ilk defa gelen gazeteci Michael Anthony Cowton, gelmeden önce ülkesinde yapılan uyarılar nedeniyle biraz endişeli olduğunu ifade ederek, herşeye rağmen tarihi ve kültürü hakkında çok şey duyduğu Gaziantep'e gelip yerinde herşeyi görmek istediğini söyledi. Cowton, şehirden çok etkilendiğini ifade ederek, ' İyi ki gelmişim. İnanılmaz bir şehir. Kültürü, tarihi, yemekleri herşeyiyle çok otantik bir yer. İnsanlar çok misafirperver. Dünyanın başka hiçbir yerinde görmediğimiz bir ilgi ile karşılaştık. Yolda yürürken esnaf Antep fıstığı vermeden geçirmiyor. Baklava satan dükkanlara girince daha satın almadan ikramlarla doyduk. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir misafirperverlik yok' şeklinde konuştu. Güvenlik konusunda hiçbir endişe yaşamadığını da sözlerine ekleyen Cowton, ' Kendimizi evimizde hissettik. Hiçbir güvenlik sorunu ile karşılaşmadık ya da güvende olmadığımızı hissettirecek hiçbir şey olmadı' dedi. Cowton ayrıca, bu yıl tatilini Kuşadası'nda geçirmek istediğini söyledi.

GAZİANTEP'İ YAZACAKLAR

Diğer gazeteciler de gelmeden önce güvenlik konusunda bazı uyarılar aldıklarını ama buna rağmen gelmeyi ve yerinde görmeyi tercih ettiklerini söyleyerek, Türkiye'nin de dünyanın herhangi bir ülkesi kadar güvenli ya da güvensiz olabileceğini. Seyahat tercihi yaparken bunu göz önünde bulundurduklarını söylediler. Herhangi bir olayın bugün dünyanın başka bir şehrinde olmasını da söz konusu olabileceğine dikkati çeken Melissa Marie Hales, ' Gaziantep'te çok güzel vakit geçirdik. Bizi rahatsız eden hiçbir olayla karşılaşmadık. Çok etkileyici bir şehir tekrar gelmek istiyorum' dedi.

Gazeteciler, Gaziantep kültürü, tarihi ve yemekleri konusunda detaylı yazılar hazırlandıklarını da ifade ederek, yazılarında ayrıca Türkiye'nin ne kadar güvenli ve insanlarının ne kadar misafirperver olduğunu da yazacaklarını söylediler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

New York Türkiye Londra Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

yani insanlar birazda önyargılarını kırsınlar artık

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title