Haberler

İngiliz Futbol Devlerine Türk Ziyaretçi

Başbakanlık Müşaviri ve İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İlker Dilek, eğitim için bulunduğu İngiltere’nin başkenti Londra’da Premier Lig takımlarından Arsenal’in futbol akademisi ile İngiltere’nin en eski ve başarılı futbol akademisi West Ham United’ı ziyaret etti.

Başbakanlık Müşaviri ve İstanbul Kastamonu Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İlker Dilek, eğitim için bulunduğu İngiltere'nin başkenti Londra'da Premier Lig takımlarından Arsenal'in futbol akademisi ile İngiltere'nin en eski ve başarılı futbol akademisi West Ham United'ı ziyaret etti.

Dilek, West Ham Academy teknik çalıştırıcıları Ian Yuill ve Matthew Smith ile bir araya gelerek akademi yapısı ve tesisleri hakkında detaylı bilgiler aldı.

Görüşmede, West Ham United Akademisi'nin, İngiliz futboluna kazandırdığı sayısız yıldızların yetiştirilmesinde uygulanan stratejik plan üzerinde fikir alışverişinde bulunularak, söz konusu planlanın Türkiye'de uygulanabilirliği konusu da ele alındı.

"ARAMIZDAKİ EN BÜYÜK FARK, MANTALİTE"

West Ham United Akademi'ye yaptığı ziyarette, iki ülke arasındaki en büyük ve kapanması zor görünen farkın mantalite olduğunu belirten Dilek, "Bu sorunu nasıl aşabiliriz bunun üzerinde önemle durulması gerek" dedi.

Eğitim için gittiği İngiltere'de farklı takımların altyapılarını ve akademilerini inceleme fırsatı bulduğunu anlatan Dilek, "Arsenal ve Welling United Futbol Akademilerini inceledikten sonra en son West Ham United'ı ziyaret etmek istedim. West Ham United Akademi İngiltere'nin en eski ve başarılı akademisi. Tarihini incelediğimizde Frank Lampard başta olmak üzere sayısız yıldızı İngiliz futboluna kazandırmış bir akademi ve bu başarıyı da kendi öz kaynaklarıyla yakalamış örnek bir yapılanmaya sahip, tesislerini incelediğimizde görüyoruz ki fiziki şartların sağlanması çok önemli. Biz de bunları yapabiliriz ancak bizim önümüzdeki en büyük engel mantalitemiz. Bunu da nasıl değiştirebiliriz üzerinde çok fazla durulması gereken bir konu olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İlker Dilek, İngiltere'deki sisteme bakıldığında eğitim ve sporun kesinlikle iç içe olması gerekliliğinin daha iyi anlaşıldığına dikkat çekerek, "Aksi takdirde, planlamaların ve hedeflerin yakalanması gerçekten çok zor görünüyor. Bizleri içtenlikle ve samimiyetle kulüplerinde misafir eden ve her türlü işbirliğine açık olduklarını söyleyen başta kulüp başkanı Sayın David Sullivan'a, akademi hocaları Ian Yuill ve Matthew Smith e çok teşekkür ediyorum" dedi.

"FUTBOL İÇİN İŞBİRLİĞİ BAŞLATABİLİRİZ"

West Ham United Futbol Akademisi Teknik Çalıştırıcısı Ian Yuill ise ziyarette yaptığı açıklamada, İlker Dilek'in akademimize yapmış olduğu ziyaretten ve kendisini burada misafir etmekten büyük memnuniyet duyduklarını, West Ham United Akademi olarak da her türlü işbirliğine açık olduklarını belirtti. Yuill, Dilek ile karşılıklı fikirleri paylaştıklarını dile getirerek, "Kendisi gerçekçi söylemleri ve ileriye yönelik planları olan bir spor adamı, yapısal anlamda gerçekleştirilebilecek her türlü çalışmada kendisine yardımcı olabileceğimizi ilettik. Umut ediyorum ki iki ülke arasında futbolun gelişmesi anlamında güçlü bir işbirliğini birlikte başlatabiliriz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

West Ham United İlker Dilek Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title