Haberler

İngiliz Ekonomisine "Düşük Petrol" Dopingi

LONDRA (AA) – İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Ben Broadbent petrol fiyatlarındaki düşüşün İngiliz ekonomisi için faydalı olduğunu belirtti.

LONDRA (AA) – İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkan Yardımcısı Ben Broadbent petrol fiyatlarındaki düşüşün İngiliz ekonomisi için faydalı olduğunu belirtti.

İngiliz yayın kurumu BBC'ye konuşan Broadbent, düşük petrol fiyatlarının reel gelir artışına imkan verdiğini belirterek Merkez Bankasının faiz artışına gitmek konusunda acele etmesine gerek olmadığını söyledi.

2014 yılının ortasından bu yana yaklaşık yüzde 75 değer kaybı yaşayan petrol fiyatlarının İngiliz ekonomisine olası etkilerine de değinen Broadbent, "Bence bu iyi bir şey. Son birkaç yıl içerisinde reel gelir yaklaşık yüzde 7 artış kaydetti. Son 15 yılın en hızlı reel gelir artışı söz konusu. Bunun çok büyük bir kısmı petrol fiyatlarındaki düşüşten kaynaklandı ve Britanya'nın büyümesine de katkı sağladı" şeklinde konuştu.

BoE dün açıkladığı enflasyon raporunda ise bu yıl için ekonomik büyüme tahmininin yüzde 2,5'ten yüzde 2,2'ye çekildiğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Ekonomi

İngiltere Merkez Bankası Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title