Haberler

İngiliz Büyükelçi Moore: "İngilizler Türkiye'de Mutlu ve Güvende"

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, tatil için gelen İngiliz vatandaşların Türkiye’de mutlu ve güvende olduğunu söyledi.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore, tatil için gelen İngiliz vatandaşların Türkiye'de mutlu ve güvende olduğunu söyledi.

Köyceğiz Belediyesi Aykut Oray Kültür Evi'nde Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu ve DOKTOB Başkanı Yücel Okutur ile bir araya gelen Büyükelçi Richard Moore, turizm sezonundan önce Antalya ve Muğla'daki yetkililerle İngiliz vatandaşların huzuru ve güvenliği için görüştüğünü ifade etti.

Büyükelçi Richard Moore'a plaket takdim eden Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ise, "Köyceğiz'de yaşayan tüm yabancılarımızı, özellikle de İngiliz vatandaşlarımızı bir Türk gibi görüyor ve öyle ağırlıyoruz. Bölgemizde de İngiliz vatandaşlarına ev sahipliği yapmaya her zaman hazırız" dedi.

"Türk halkına ve yetkililere teşekkür ediyorum"

Her sene binlerce İngiliz vatandaşının tatil için Türkiye'ye geldiğini belirten Büyükelçi Moore, "Türkiye'de yerleşmiş, İngiliz vatandaşlar ile bir araya gelmek ve Türk yetkililer ile görüşmek için geliyorum. Özellikle Türk yetkililere teşekkür ediyorum. İngilizler Türkiye'de mutlu ve güvenli tatillerini geçiriyorlar. Türk halkı ve yetkililer misafirlere çok iyi bakıyorlar" diye konuştu.

Köyceğiz'in inanılmaz güzellikte olduğunu dile getiren Moore, ilçeden çok etkilediğini de sözlerine ekledi.

Büyükelçiyi ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu ise, Muğla'nın; İngiliz vatandaşlar tarafından tatil için sıklıkla tercih edildiğini vurguladı.

Dernek olarak 35 bin yabancıya hizmet ettiklerini aktaran Karanfiloğlu, "10 binin üzerinde İngiliz Muğla'ya yerleşmiş durumda, en çok mülk alanlar da İngiliz vatandaşlar. Bu yıl da İngilizleri bekliyoruz, misafirperverliğimiz ile Türkiye'mizin bu güzel şehrinde ağırlamak istiyoruz. Burada da yerleşik yabancılar ile ortak çalışmalar yaparak sosyal ilişkiler sağlıyoruz" dedi.

Muğla'da yaşayan İngiliz vatandaşların da katıldığı görüşmede Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, Büyükelçi Moore'a hediye takdim etti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title