Haberler

İngiliz Basını Uçağa Saldırı İhtimali Üzerinde Duruyor

Dha DIŞ HABER ? İngiliz basını uçağa saldırı ihtimali üzerinde duruyor İngiltere'nin yüksek tirajlı üç gazetesi The Sun, Daily Mirror ve Metro bugünkü manşetlerini düşen Rus yolcu uçağının, havada havaya uçurulmuş olabileceği ihtimaline ayırdılar.

Dha DIŞ HABER ? İngiliz basını uçağa saldırı ihtimali üzerinde duruyor

İngiltere'nin yüksek tirajlı üç gazetesi The Sun, Daily Mirror ve Metro bugünkü manşetlerini düşen Rus yolcu uçağının, havada havaya uçurulmuş olabileceği ihtimaline ayırdılar. Daily Mail de birinci sayfa haberinde tatil jetinin havada paramparça olduğunu bildirdi.

Mısır üzerinde uçarken Rus yolcu uçağını IŞİD teröristlerinin füze veya bomba ile düşürdüğü iddiaları üzerine, üç büyük havayolu Luthansa, Air France ve KLM etkilenen bölge üzerinde uçmayacaklarını söylediler. İngiliz Havayolları'nın da güvenlik sorunu nedeniyle Mısır seferlerini gözden geçirdiği öğrenildi. Binlerce İngiliz turistin, her hafta tatil kenti Sham- El Şeyh'e uçtukları kaydedildi.

The Sun bugünkü haberinde, uzmanların Rus uçağının esas parçalanma nedeni olarak uçağa yerleştirilen IŞİD bombasından korktuklarına dikkat çekti. Oysa IŞİD Rusya'nın bombalı saldırılarının intikamı olarak uçağı düşürdüğünü iddia ettiğinde Rusya'dan yapılan açıklamalarla bu ihtimale itibar edilmemişti. Yerden atılan füzenin uçağa ulaşamayacağı haberleri yayıldı.

Uzmanların IŞİD bombasının 224 kişinin ölümüne yol açmış olabileceği görüşünde olduğunu yazan The Sun, kaptan pilotun SOS çağırısı yapamadan 9448 metre yükseklikteyken uçağın aniden ikiye bölünmesinin terörist bombası ihtimalini kuvvetlendirdiğine işaret ettiğini yazdı.

'Uçağı bomba mı ikiye ayırdı" başlıklı iki sayfalık haberinde The Sun, uçağa konan bomba, teknik hata ve yerden atılan füze ihtimallerini gözden geçirdi. Silah uzmanlarının Sina çölüne düşmeden önce 9448 metre yükseklikte uçağın parçalanmasından terörist bombasının sorumlu olduğunu gösterdiğine inandıklarına dikkat çekildi. Royal United Services Instıtute'de görevli savunma uzmanı Prof. Michael Clarke, 'İlk raporlar felaket bir hataya işaret ama mekanik bir hata değil. Belki uçakta bir patlama' diyerek bomba ihtimaline değindi.

Düne kadar IŞİD'in iddiasını reddeden Mısırlı soruşturmacıların da kaptan pilot SOS verecek vakti bulamadığı için IŞİD bombası ihtimalini artık göz ardı edemediği ifade ediliyor.

Daily Mirror gazetesi de kapak haberinde Rus yolcu uçağının havada ikiye bölündüğünü başlık yaptı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Daily Mirror The Sun Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title