Haberler

İngiliz Basını: İngiliz SAS Komandoları İstihbarat İçin Sincar'da

Güncelleme:

İngiltere'nin terörle mücadelede en büyük gücü ünlü SAS komandolarının, Sincar Dağı'nda istihbarat toplamalarını manşetlere çıktı.

İngiliz gazeteleri, bugünkü baskılarında İngiltere'nin terörle mücadelede en büyük gücü ünlü SAS komandolarının Sincar Dağı'nda istihbarat toplamalarını manşetlerine taşıdı.

"SAS ASKERLERİMİZ ZATEN ORADA"

Bazı gazeteciler, İngiliz Hükümeti'nin "Kuzey Irak'ta asker bulundurmayacağız" açıklamalarına gönderme yaparak, "SAS askerlerimiz zaten orada" diye Portekiz'de tatilden dönen İngiltere Başbakanı David Cameron'a karşılık verdi. Bir ABD askeri timinin Ezidi göçmenlerin kurtarma değerlendirmesi yapmak için Sincar'a inip ayrıldığını yazan İngiliz basını, istihbarat toplamak için SAS komandolarının Sincar Dağı çevresinde faaliyet gösterdiğine dikkat çekti.

AMERİKA'NIN KURTARMA OPERASYONUNA İNGİLTERE DE KATILDI

Daily Mail, "SAS Göçmenleri kurtarma misyonununa katıldı" başlığını atarken, The Daily Telegraph, "Irak kurtarma misyonu başlatılırken SAS gönderildi" diyerek ABD'nin kurtarma operasyonuna İngiltere'nin de katıldığını bildirdi.

"30 BİN GÖÇMEN"

The Times gazetesi bugünkü birinci sayfa "İngiliz Özel Kuvvetleri 30 bin göçmeni kurtarmaya yardım ediyor" manşetli haberinde Sincar'da mahsur kalan Ezidilerin sayısını 30 bin olduğunu; Londra ve Washington'ın riskli bir operasyon planlayarak bu kişileri kurtarmak istediğini yazdı.

The Guardian "ABD, göçmen kurtarmayı değerlendirirken SAS askerleri Irak'a gönderildi" başlığını kullandı.

ABD yönetimindeki Sincar Dağı'ndaki binlerce Ezidiyi kurtarma operasyonundan önce İngiliz SAS askerlerinin Kuzey Irak'ta kullanıldığını yazan The Guardian, SAS askerlerinin Sincar Dağı yakınlarına konuşlandırıldığını yazdı. Haberde, ABD'nin bölgeye asker göndermeyi de düşünebileceği yazıldı.

Haberde İngiliz kuvvetlerinin kurtarma operasyonununda kullanmak üzere 55 asker taşıyabilen 4 personelli saatte 185 mil yapan Chinook helikopterlerini Sincar'a gönderdiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Portekiz Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500

Yorumlar (85)

kemal sancar:

bizimkiler varsa yoksa paralel,tabii ayakkabı kutusuna dokunursan paralel olursun,elin gavuru çirit atıyor bizimkiler iftira atıyor

6
44
yanıtYanıtla
öz kürd savunma gücü:

SANA HELAL OLSUN ABD İSRAİL İNGİLİZLER ORTADOGUDAKI PETROL HELALDİR SANA ÇÜNKÜ HAKEDIYORSUNUZ BUNU BİZİM TÜRKİYE ORTADOĞUDA HAKLARINI BİRBİRİNE KIRDIRIYOR SONRADA İŞE GELMEDİ Mİ SÖZDE SAVUNUCULUK YAPIYOR FİLİSTİNE YAPTIĞI GİBİ ORTADOĞUDU KİM ÖLDÜRÜYORSA TÜRKİYENİN YÜZÜNDEN ÖLÜYOR BUNU BUTUN ORTADOGU ÜLKELERİ BİLİYOR ....

22
19
yanıtYanıtla
haydarishyrunal@hotmail.com:

Türkiye de olmasa bir tane müslüman koymayacaklar. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşındaki bir direniş gibi mücadele gerekiyor sadece. Zafer evde oturup seyetmekle gelmiyor.

yanıt0
yanıt0
BÜYÜK TÜRKİYEmylife6223@outlook.com:

ancak oturduğun yerden sallarsın zaten cahil seni ne stratejiden anlarsın ne hedeflerden hep boş boş konuşursun yapacağın bişey yok beynin yok...............................

yanıt0
yanıt0
DEVILWAREZ:

Kürdistan yol geçen hanı oldu sınırlarda.Konaklama yerlerinde testi ile şarap servisi olsa et çevirme olsa, yemede yanında yat.

4
29
yanıtYanıtla
nühübspm@hotmail.com:

Geçen her terörist grubu için tarife belirleyip vergi toplasalar işleri gıcır. Yalnız işid çok acımasız biraz indirimli yapacaklar, kızarlarsa kelle gidiyor.

yanıt0
yanıt0
YÖNTEM:

HİÇ BİR ÜLKEDE ŞERİAT YOKSA,HÜKÜM HAÇLILARINSA,SADECE NAMAZ ORUÇ ALLAHA HAKSA,HÜKÜME GELİNCE YOKSA,IŞİD İSLAM DEVLETİ RAŞİDİ BİR HİLAFET İLE YOLA BAŞKOYMUŞSA,HER KİM BU İSLAM DEVLETİNE VE DAVASINA VE ŞERİATA ÇIKARSA O KİŞİ KAFİRDİR.BEĞENMEZSENİZ HAÇLI EFENDİLERİNİZİN YANINDA OLUN.ÇÜNKÜ BU SAVAŞ HAK VE BATIL SAVAŞIDIR.

14
18
yanıtYanıtla
dünya vatandaşıemrekayiran6746@hotmail.com:

geri kafalı cihad müslüman müslümana mı yapılır. haçlı ordusu dediğin suriye ırak halkı mı? dünya kupası diye insan kafasıyla futbol oynadı bu IŞİD sen hala nesine İslam devleti diyosun yobaz.

yanıt0
yanıt0
VATANDAŞabc@gmail.com:

Doğmatik kafalı, geri zekalı beyinsiz. Ancak senin gibileri islamın adını kirletir. Hiç bir faydanız yok bu dünyada hiç kimseye. İşiniz ancak allah ve din adına ilahcılık oynamak. Din öğretisini allah değilde kendinizden biliyorsunuz haşa. Yazıklar olsun

yanıt0
yanıt0
davutadoocan06@hotmail.com:

ışıd için yaşasın cehennemmmmmmmmmmmmmm.seni kafir oğlu kafir.

yanıt0
yanıt0
Tüm 85 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title