Haberler

Ing Bank Türkiye'nin 3. Çeyrek Net Kârı 415 Milyon Lira

ING Bank Türkiye'nin konsolide finansal sonuçlarına göre, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde bankanın aktif toplamı 53.7 milyar lira, net karı ise 415 milyon lira oldu.

ING Bank Türkiye'nin konsolide finansal sonuçlarına göre, 2016 yılının üçüncü çeyreğinde bankanın aktif toplamı 53.7 milyar lira, net karı ise 415 milyon lira oldu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre özkaynaklar hacmi 4.7 milyar lira olarak gerçekleşirken, sermaye yeterlilik oranı ise yüzde 17 seviyelerine ulaştı. ING Bank'ın yılın üçüncü çeyreği itibariyle krediler toplamı 40 milyar lira, toplam mevduatı ise 22.4 milyar lira olarak gerçekleşti.

ING Bank Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, açıklanan finansal verileri değerlendirirken ING Bank Türkiye'nin 2016'nın üçüncü çeyreğinde de başarılı performansını sürdürdüğünü dile getirdi ve ekledi:

"Nakdi kredilerimizde KOBİ iş kolunda ve konut kredilerinde büyüme yaşarken, geniş tabanlı ve küçük tasarrufları kapsayan mevduat hacmimiz 2016'nın üçüncü çeyreğinde 22.4 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Hizmet ve ürünlerde inovasyona yatırım yapmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde de ING Grubu'nun uluslararası tecrübesi doğrultusunda müşterilerimize en yenilikçi ürünleri sunarak sürdürülebilir bir karlılıkla büyümeye devam edeceğiz."

Açıklamada, ING Bank Türkiye'nin mobil uygulamasını yenilediği ve mobil bankacılık müşteri payının yüzde 85'e ulaştığı, mobil ödeme uygulaması ParaMara'nın da 113 binin üzerinde aktif kullanıcıya eriştiği belirtildi. Öte yandan açıklamada ING Bank Türkiye'nin dijital ürünü e-turuncu hizmetinde de 61 bin müşteriye ulaştı.

ING BANK Türkiye açıklamasında ekonomik, çevresel ve toplumsal sürdürülebilirliğe öncelik veren ING Bank Türkiye'nin çalışanlarıyla birlikte toplumsal fayda yaratacak projelere sağladığı destek çerçevesinde Kahramanmaraş'taki okul yenileme projesi yaptığı hatırlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF Türkiye'nin desteğini alarak Kahramanmaraş'ta bulunan Dulkadiroğlu Karacasu İlkokulu'nu yenileme projesini başlatan ING Bank Türkiye, "Turuncu Okul"u çalışanları ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla 2016-2017 eğitim-öğretim yılına hazır hale getirdi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Pınar Abay Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title