Haberler

Ing Bank'ın Hack-Ing'si Başladı

ING Bank'ın, bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi olma hedefi doğrultusunda düzenlediği bankacılık hackathon'u "Hack-ING" başladı.

ING Bank'tan yapılan açıklamaya göre, yeni nesil bankacılık stratejisiyle geleneksel bankacılığın kurallarını teknoloji ve inovasyonla değiştirmeyi hedefleyen ING Bank, bankacılık alanındaki teknolojik fikir ve projeleri desteklemek amacıyla düzenlediği bankacılık hackathonu "Hack-ING" başladı. Bireysel veya takım olarak başvuruda bulunan yaklaşık 159 yazılımcı kesintisiz olarak 45,5 saat sürecek Hack-ING'de günlük bankacılık işlemlerini kolaylaştıracak projeler geliştirecek.

Yarın tamamlanacak hackathon kapsamında katılımcılar, internet bankacılığını geliştirmek, alternatif kişisel finans çözümleri/ sistemleri üretmek, alternatif mobil ödeme çözümü icat etmek, daha fonksiyonel bir ATM ara yüzü geliştirmek gibi bankacılıkla ilgili dijital konularda sıfırdan proje üretecek.

Hack-ING kapsamında dijital dünyanın yakından tanıdığı isimler de konuşmacı olarak yer alacak. Amazon Kıdemli Yazılım Geliştirme Mühendisi Bilgem Çakır, Codeship Kurucu Ortak&CTO Florian Motlik, GitHup Kurumsal Destek Uzmanı Mike Adolphs, Paraşüt Kurucu Ortak ve CEO'su Sean Yu etkinlikte yapacakları konuşmalarının yanı sıra yarışma jürisinde de yer alacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ING Bank Operasyon ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Görkem Köseoğlu, ING Bank'ın bankacılık anlayışının odağında teknoloji ve inovasyon olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni nesil bankacılık stratejimiz çerçevesinde, dijital ve mobil teknolojileri bankacılık süreçlerimize entegre ederek, müşterilerimize daha kolay ve zahmetsiz bir bankacılık deneyimi sunmak için çözümler üretiyoruz. Biz, dijital ve mobil platformların etkin kullanımı ile zaman ve mekandan bağımsız bir şekilde finansal çözüme ihtiyaç duydukları her an müşterilerimizin yanında olmak üzere çalışan bir bankayız. Bu nedenle, bankacılık alanında geliştirilecek her türlü teknolojik fikir ve projenin destekçisiyiz ve Hack-ING katılımcılarının üreteceği projelerin yaratacağı katma değere inanıyoruz."

ING Bank'ın son iki yıldan bu yana gerçekleştirdiği alt yapı yatırımları sayesinde kullanıcıların mobil bankacılıkla ilgili deneyimlerinde ezber bozacak ürünler geliştirdiklerini aktaran Köseoğlu, "Yeni hizmet modelleri geliştirmek için geleneksel bankacılığın sınırlarını aşmamız gerekiyor. Değişime ayak uydurmaya çalışan banka değil, değişime öncülük eden banka olmak istiyoruz. Bunun için inovasyonu kurum kültürümüzle harmanlıyoruz. Amacımız teknolojinin etkin kullanımı ile müşterilerimize en iyi müşteri deneyimini yaşatmak" ifadelerini kullandı.

Hack-ING'de dereceye girenler 10 bin lira, 5 bin lira ve 2 bin 500 liralık Teknosa çekleri ile ödüllendirilecek. Ayrıntılı bilgiye "http://hack-ing.io/" adresinden ulaşılabiliyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ing Bank Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title