Haberler

İnfaz Savcısı Tahliye Yazısını Mahkemeye İade Etti

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamında yapılan operasyonlarda tutuklanan aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu yaklaşık 63 polisin tahliyesine ilişkin İnfaz ve İlamat Bürosu'nda görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ahmet Hanefi Uslu, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin "tahliye kararları yerine getirilsin" şeklindeki yazısını mahkemeye iade etti.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamında yapılan operasyonlarda tutuklanan aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu yaklaşık 63 polisin tahliyesine ilişkin İnfaz ve İlamat Bürosu'nda görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ahmet Hanefi Uslu, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin "tahliye kararları yerine getirilsin" şeklindeki yazısını mahkemeye iade etti.

İnfaz ve İlamat Bürosu'nda görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ahmet Hanefi Uslu, iade kararında, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin görev ve yetkisi olmadığını belirterek şüphelilerin ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına yönelik kararına yer verdi. Bu gerekçeyle şüphelilerin ayrı ayrı tahliyelerine ilişkin karar ve tahliye müzekkerelerinin iade edildiği belirtilen kararda, aynı gerekçeyle tahliye kararlarının mahkemeye iade edildiği anlatıldı. Savcı Uslu'nun kararında, konu kısmına "Usülsüz tahliyeler hakkında" yazılması da dikkat çekti.

KİLİTLENEN TAHLİYE SÜRECİ

Şüpheli avukatlarının Sulh Ceza Hakimliklerine yönelik reddi hakim taleplerini kabul eden İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 24 Nisan 2015 tarihli görevlendirmesi sonucu İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi 25 Nisan 2015'te şüpheliler hakkında tahliye kararı verdi. Şüphelilerin tahliye müzekkereleri yazıldığı sırada aynı gün İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği ise tahliye kararlarını "yok hükmünde" saydı. Bunun üzerine ertesi gün şüpheli avukatları, tahliye müzekkerelerinin yerine getirilmesi için nöbetçi İnfaz Savcısı Orhan Güldiker'e müracaatta bulundu. Savcı Güldiker ise İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğini belirterek tahliye müzekkerelerinin mahkemeye iadesine karar verdi. Bunun üzerine bugün İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi, tahliye kararlarını yerine getirmesi için İnfaz Savcılığı'na yazı gönderdi. İnfaz ve İlamat Bürosu'nda görevli Savcı Ahmet Hanefi Uslu da yine İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararını gerekçe göstererek kararı mahkemeye iade etti. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Hidayet Karaca İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title