Haberler

İnfaz Koruma Memuruna, Uyuşturucu Ticaretinden 18 Yıl Hapis

Muş'tan Antalya'ya giderken Kayseri'de uyuşturucu ticaretine katıldığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan, aralarında 26 yıllık infaz koruma memurunun da bulunduğu 3 kişi 15- 18 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı.

Muş'tan Antalya'ya giderken Kayseri'de uyuşturucu ticaretine katıldığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan, aralarında 26 yıllık infaz koruma memurunun da bulunduğu 3 kişi 15- 18 yıl arasında hapis cezalarına çarptırıldı.

Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanıklar infaz koruma memuru Nazım Gürtürk (51), mevsimlik işçiler Cemal Gürtürk (52), Halil Konak (23) ve avukatları katıldı. Tutuklu sanıklardan Cemal Gürtürk mahkemede yaptığı savunmada şunları söyledi:

"Antalya'ya çalışmak için Muş'un Kırkağaç Mahallesi'nden kiraladığım araçla yola çıktım. Oğlum Ö.G. de yanımızdaydı. Oğlumun uyuşturucu suçundan arandığını bilmiyordum. Sivas'ın Gürün İlçesi'nde verdiğimiz yemek molasında oğlum yanımızdan ayrılarak gitti. Akrabam olan Nazım Gürtürk ile yemek molası verdiğimiz sırada karşılaştık. Benim uyuşturucu ile ilgim yok. 52 yaşındayım, ben böyle bir şey yapmadım."

'SUÇU DA, CEZASINI DA BİLİYORUM'

Tutuklu sanıklardan Muş Cezaevi'nde İnfaz Koruma memuru Nazım Gürtürk de, 25 yıldır devlet memuru olduğunu belirterek, "5 yıl Muş Adliyesi'nde, 20 yıla yakın da Muş Kapalı Cezaevi'nde İnfaz Koruma Memuru olarak görev yapıyorum. Üzerime atılan suçun ne olduğunu, cezasının ne kadar olduğunu biliyorum. Benim böyle bir şey yapmam mümkün değil" diye konuştu.

Diğer tutuklu sanık Halil Konak savunmasında "Olayla ilgim, Allah rızası için Cemal'in talebi üzerine bindiğim ve şoförlüğünü yaptığım aracı sürmem ve benim ehliyetimle aracın kiralanmasıdır" dedi.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu infaz koruma memuru Nazım Gürtürk ve amcaoğlu Cemal Gürtürk'e 'Uyuşturucu Ticaretine Katılmak' suçundan 18'er yıl, Halil Konak'a da yine aynı suçtan, gösterdiği etkin pişmanlık nedeniyle 15 yıl hapis cezası verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Antalya Konak Muş 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title