Haberler

İnfaz Koruma Memurlarına "Aile ve Alışveriş" Eğitimi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Hüseyin Turgut Eğitim Merkezinde "Aile ve Alışveriş" semineri düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile Eğitim programı (AEP) çerçevesinde çerçevesinde Hüseyin Turgut Bölge Eğitim Merkezinde eğitim gören olan infaz koruma memurlarına, "Aile Bütçesi ve Kaynak Yönetimi" ve "Aile ve Alış Veriş" konularında, AEP eğitmeni Gamze İspirli tarafından eğitim verildi.

İspirli, tüketici haklarının önemine değinerek, alışveriş kavramının aile ekonomisi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Tüketicilerin birçok hakkı olduğunu belirten İspirli, "Mesleğimiz ne olursa olsun hepimiz birer tüketiciyiz. Tüketici olarak birçok hakka sahibiz, önemli olan bu hakları bilmek ve uygulamak. 6502 sayılı tüketici kanunu tüketiciye önemli haklar veriyor. Bu hakları bilmek, alışverişlerimiz açısından son derece önemli. Alışverişlerimizi planlı yapmak, fiş ve fatura almak büyük önem taşıyoruz." dedi.

6502 SAYILI KANUN TÜKETİCİYE ÖNEMLİ HAKLAR SAĞLADI

Uyuşmazlıklar konusunda kaymaklıklar bünyesinde bulunan tüketici hakem heyetleri ve il tüketici, hakem heyetine başvuru yapılacağını belirten İspirli, şöyle devam etti:

"Tüketicilerin haklarının her zamankinden daha dikkatle korunmasına ihtiyaç var. Çünkü artık ticaret, çok farklı yöntemlerle yapılmaktadır. Teknolojik gelişmelerin ve özellikle küreselleşmenin etkileriyle ticaret biçim değiştirmiştir. Artık alıcıyla satıcının karşı karşıya gelmesi gerekmiyor. Bir taraftan hayat kolaylaşmış, ama diğer taraftan tüketim dünyası karmakarışık bir hal almıştır. Bu durum, üretici ve tüketici arasındaki dengenin, tüketici aleyhine bozulmasına sebep olmuştur. "Tüketici hukuku", işte bu bozulan dengeyi yeniden tesis etmeyi amaçlayan bir düzenlemeler manzumesidir. Tüketicinin korunması ile ilgili kurallar, sadece tüketiciyi değil, belli standartta ve kalitede mal ve hizmet üretimini hedeflediği için aynı zamanda üreticileri ve dolayısıyla ülke ekonomisini korumaktadır"

6502 Sayılı kanunun birçok yenilik getirdiğini belirten İspirli, şöyle devam etti:

"Yeni kanun çerçevesinde Tüketicileri daha ileri seviyede korumaya yönelik tedbirler alınmış, Tüketicilerin hak arama yolları kolaylaştırılmış, Tüketicinin bilgilendirilmesi konusu ön plana çıkarılmış, Bürokrasi azaltılmış, Hakkaniyete uygun bir ceza sistemi oluşturulmuştur. Yeni kanun, mevcut düzenlemelerin birçoğunda değişiklik öngörmenin yanı sıra; mevcut Kanunda yer almayan yeni düzenlemeleri de getirmektedir."

İspirli, uyuşmazlıklar konusunda Alo 175 nolu tüketici hattının aranması gerektiğini de sözlerine ekledi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Turgut Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title