Haberler

    Infantino'dan "Panama Papers" Açıklaması

    Şubat ayında FIFA'nın yeni başkanı seçilen Gianni Infantino'nun adı dünyayı sarsan 'Panama Papers' belgelerinde geçti.

    Şubat ayında FIFA'nın yeni başkanı seçilen Gianni Infantino'nun adı dünyayı sarsan 'Panama Papers' belgelerinde geçti. Yaşanan gelişmelerin ardından Infantino'dan konuyla ilgili kısa bir açıklama geldi.

    FIFA Başkanı Gianni Infantino, konuyla ilgili UEFA ile temasa geçtiğini ancak adı geçen şahıslar ile bir teması olmadığını belirtti.

    İddialar sonrasında FIFA Başkanı Gianni Infantino kısa bir açıklama yayınlarken, olayın hemen araştırılmasını isteyeceğini ifade etti. Gianni Infantino'nun yayınladığı mesajda "Konunun netlik kazanması için UEFA ile temasa geçtim. Artık UEFA'da çalışmadığım için bunu yaptım. Daha önce de belirttiğim gibi ne Cross Trading ne de sahipleriyle herhangi bir kontağım olmadı. UEFA'dan herhangi bir yetkili de benimle iletişime geçmedi" ifadelerini kullandı.

    INFANTINO HAKKINDA NELER İDDİA EDİLMİŞTİ?

    İngiliz The Guardian ve BBC'nin belgelerin ışığında yaptığı haberlere göre Giannı Infantino, 2006, 2007, 2008 yıllarında UEFA Şampiyonlar Ligi yayın hakları satışında bir takım usulsüzlüğe imza attı. O dönem UEFA'nınb Hukuk Direktörü olan Infantino'nun bu satışta imzasının bulunduğu belirtildi.

    Belgelere göre Infantino'nun yayın haklarının Hugo ve Mariano Jinkis isimli iki şahın sahibi olduğu 'offshore' şirkete satışı konusunda imzası bulunuyor. Hugo-Mariano Jinkis ise düşük fiyata aldıkları yayın haklarını yaklaşık 3 katı fiyata şirketlere sattı.

    Infantino'nun imzası bulunan satış işlemlerinde bazı Günay Amerika ülkelerinde yayın haklarının 'offshore' şirketlere 100 bin dolar civarında satıldığı, ardından bu şirketlerin yayın haklarını medya kuruluşlarına 300 bin dolar civarı ücretlerle sattığı belirtildi. Gianni Infantino'nun bu işlemler sırasında biz kazanç elde edip etmediği ise bilinmiyor.

    UEFA'dan yapılan açıklamada belgelerde suçlu olarak adı geçen 14 şahısla bir iş yapılmadığı, yapılan işlemlerde bir yanlışlık bulunmadığını açıkladı.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Hugo Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title