Haberler

İnesmek Kursiyerlerinden Sergi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde İNESMEK kursiyerlerinin açtığı sergi büyük ilgi gördü.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde İNESMEK kursiyerlerinin açtığı sergi büyük ilgi gördü.

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının (İNESMEK) 3. genel sergisi Atatürk Anıtı önünde açıldı. 600 eserin yer aldığı serginin açılışında konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bir taraftan şehrin gelişmesini ve kalkınmasını sağlarken, bir yandan da vatandaşların daha donanımlı olması için çalıştıklarını belirterek, "İnegöllülerin hayat standartlarını yükselterek, vasıflı iş gücünü artırmak için gayret sarf ediyoruz. çaba harcıyoruz. Bunların en önemlilerinden birisi İNESMEK kursları. Kurslara katılanlar yeteneklerini ortaya çıkarıyor. İNESMEK, kurulduğu günden bu yana pek çok insana umut olmuş, pek çok insanın da hayalini gerçekleştirmiştir. İnegöllülerin becerilerini geliştiren, daha önce kendilerinde fark edemedikleri yetenekleri ortaya çıkaran İNESMEK, onların aynı zamanda mesleki eğitim ihtiyacını da karşılıyor. Kursiyerlerimizin hayatları İNESMEK'le değişiyor. İNESMEK'in dokunduğu hayatlar zenginleşiyor, güzelleşiyor. Bugün İnegöl'ün en büyük el sanatları sergisinden birini açmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Kültür Sarayında düzenlenen 'Yabancılar için Türkçe eğitim' kursuna katılan Suriyeli Aldulbagi Asi, belgesini almadan önce Türkçe bir konuşma yaptı. Çok heyecanlı olan Asi, "İnegöl Belediyesi öncülüğünde İNESMEK'te açılan Türkçe kursuna katıldım. Kursu başarıyla tamamladım. Bize bu imkanı sunan belediyeye Suriyeliler adına çok teşekkür ederim" dedi.

Alana kurulan çadırın içinde açılan serginin 22 Haziran 2014 tarihine kadar ziyaret edilebileceği bildirildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alinur Aktaş İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title