Haberler

İnek Hırsızlığı Operasyonu: 3 Gözaltı

Iğdır’da düzenlenen operasyonda 3 kişi, Kars’tan çaldıkları 30 büyükbaş hayvan ile birlikte yakalandı.

Iğdır'da düzenlenen operasyonda 3 kişi, Kars'tan çaldıkları 30 büyükbaş hayvan ile birlikte yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Kars'ın Digor ilçesine bağlı Alem köyündeki yaylada bulunan köylülerin 30 ineği, hırsızlarca çalındı. Bunun üzerine çalışma yürüten Iğdır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, çalınan ineklerin Söğütlü Mahallesi'ndeki bir evin ahırında tutulduğunu belirledi. Gecenin ilerleyen saatlerinde mahalleye operasyon düzenleyen ekipler Ö.A., M.Y. ve Z.A. isimli şahısları gözaltına aldı. Çalınan inekleri hayvan barınağına götüren polisler, hayvan sahiplerini kente çağırdı. Barınağa Kars'tan gelen 14 köylü, hayvanlarını tek tek tespit etti. Hayvanların tespit çalışmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Köy Muhtarı Sürmeli Yumlu, Iğdır polisi tarafından tek geçim kaynağı olan hayvanlarının bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kars'tan yaylada çalınan hayvanlarının burada bulunduğunu ifade eden Muhtar Yumlu, "Hayvanı çalınan bütün köylülerimizle buraya geldik. Çok şükür hayvanlarımız bulundu ve biz de teşhis için geldik. İçeri girer girmez kendi hayvanımı tanıdım zaten. Küpelerini söküp atmışlar. Ama hayvanımızı bin hayvanın içine de koysa benim vatandaşım tanır ve hemen de tanıdık. Bu şekilde hayvanlarıma kavuşmuş oldum, çok mutluyuz. Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Hırsızların Iğdır'dan Kars'a 100 kilometreyi aşarak hayvanlarını çaldığını belirten Ahmet Yumlu ise, zanlıların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Yumlu, "Bunlar demek ki bu işi meslek edinmişler. Yani anlayacağınız cezaları caydırıcı değil. Biz hayvanlarımız bulduk. Sevinçliyiz, fakat bizim en büyük sevincimiz bunların cezalandırılmasıdır. Köylünün tek geçim kaynağı olan; canından dişinden kıstığı imkanlarla biriktirerek aldığı hayvanları çalınıyor. Hırsızlığı meslek edinen şahısların yanlarında bu kalırsa sevincimiz kursağımızda kalır. Şu anda 10 büyükbaş hayvanımız da kayıp" diye konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Söğütlü Digor Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title