Haberler

İnegöllü Mobilyacılar Hindistan Pazarına Açılıyor

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), ihracatın artması için yabancı alım heyetlerini İnegöl’de ağırlamaya başladı.

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), ihracatın artması için yabancı alım heyetlerini İnegöl'de ağırlamaya başladı. Mobilya ürünlerini genellikle Çin ve İtalya'dan ithal eden Hindistan pazarına artık İnegöllüler de girdi.

İMOS'un organizasyonu ile 30 Hindistanlı mobilyacı heyeti İnegöl'e gelerek, mobilyacılarla ikili görüşmeler yaptı. Angelacoma Otel'de ikili görüşmelerden olumlu sonuçlar çıktığı belirtildi. Hindistanlı mobilyacılar ile bir araya gelen İMOS üyesi İnegöllü mobilyacılar, ürünlerini ihraç etmek için çaba sarf etti.

İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, "İnegöl'ümüzde Hindistan alım heyetini ağırlıyoruz. Organizasyonlarımızla daha önce de söylediğim gibi ihracat noktasında geliştirmemiz gerekiyor. Pazarlarımızı yeni yeni ülkelere, kıtalara, bölgelere yaymamız gerekiyor. Bu düşünceyle çalışmalarımız devam ediyor. Hindistan pazarını bugün İnegöl'de ağırlıyoruz. Hindistan'dan yüksek seviyede mobilya alımı yapan 30 mobilyacı firmayı İnegöl'e davet ettik. Hindistan'dan gelen 30 mobilya firması yetkilileri, İnegöl'den 26 mobilyacı üyemizle ikili görüşmelerine başladılar. Özellikle İnegöl'ün ihracatının artması ve pazar çeşitliliği anlamında bu tür programlara çok önem veriyoruz. İnşallah Hindistan ekibiyle görüşmelerimizden güzel verim alacağımız kanaatindeyiz. Hindistan pazarı nüfus itibariyle çok yüksek bir nüfus oranına sahip. Gelişen bir pazar. Hindistan pazarı da Çin ve İtalya'dan ürün alan bir pazar. Bu pazarı İnegöl'e çekmeye çalışıyoruz" dedi.

Hindistan heyetinin ikili görüşmelerin ardından fabrika show room ziyaretleri yapacaklarını aktaran Uğurdağ, "İMOS olarak İnegöl'ün ihracatına katkı sağlamak birinci hedefimiz. Bu doğrultuda Hindistan heyetini ağırlıyoruz. İleriki zamanlarda değişik ülkelerle bu projeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İnegöl Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title