Haberler

İnegöl Orman Ürünleri Fabrikasında 8 Kadın Forklift Operatörü

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, bir Starwood orman ürünleri fabrikası, kurstan geçirdiği 8 kadını lojistik bölümünde forkfilt operatörü olarak işe aldı. Lojistik Müdürü Tahir Kitapçı, Avrupa Birliği ülkelerinde yaptıkları gezilerde kadınların forklift kullandığını görünce bu projenin başladığını belirterek, Şu anda forklift ve çekici kullanan 135 personelimiz var. Bunların tamamının kadın personelden oluşmasını istiyoruz dedi.

İnegöl İlçesi'nde ağaç ve orman ürünleri imalatı yapan Starwood, kadının iş yaşamına katılmasıyla ilgile ilgili çok önemli bir projeyi hayata geçirdi. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte forklift ve çekici kursu açan firma, buradan belge alan 8 kadını lojistik bölümünde işe başlattı.

Fabrikada düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Starwood Lojistik Müdürü Tahir Kitapçı, Avrupa Birliği ülkelerinde yaptıkları incelemelerde, fabrikalarda kadınların forklift operatörlüğü işini yaptıklarını görünce bu projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

İnegöl'de, belki de Türkiye'de ilk olan uygulamayı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Kitapçı, Fabrikamız da ilk olarak bir kadın işçiyle bu çalışmaya başladık. Bugün lojistik bölümümüzdeki iş makinelerini kullanan kadınların sayısı 8'e çıktı dedi.

TAMAMI KADIN OLACAK

Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile forklift ve çekici kursları düzenlediklerini aktaran Kitapçı, İlk kursumuza 8 kadın katıldı ve başarı ile kursu bitirdiler. Şu an görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar. Şu anda forklift ve çekici kullanan 135 personelimiz var. Bunların tamamının kadın personelden oluşmasını istiyoruz. Halk Eğitim merkezi ile yapacağımız kursla birlikte forklift kadın operatörü sayımızı 135'e çıkaracağız diye konuştu.

KADINLAR DAHA DİKKATLİ

Kitapçı, erkekleri rencide etmek istemediğini ancak kadınların daha dikkatli ve titiz olduklarını da ifade ederek, bu sayede iş kazası riskinin azalacağını kaydetti. Kitapçı, Bu örnek çalışma tüm fabrikalara yayılır. Oldukça iyi ücretle meslek sahibi olacaklar bayanlar. Talepleri bekliyoruz dedi.

HEVESLE BAŞLADI TUTKU OLDU

Fabrikada forklift operatörü olarak görev yapan Hilal Tuncer, Forklift kullanan erkekleri görünce benimde hoşuma gidiyordu. Kendimin de bu işi yapabileceğime inandım ve yapmaya başladım. Bir hevesle başlayan bu görev bende tutku haline geldi. Zorlanmadan görevimizi yapıyoruz. Erkekler yapabiliyorsa bizde yaparız. Bayanlar isterse her şeyi yapar. Ben istedim ve yaptım dedi.

CESARETİME GÜVENDİĞİM İÇİN BU İŞİ SEÇTİM

Forklift operatörü Sema Akkoyun da Cesaret gerektiren bir iş. Bende cesaretime güvendiğim için bu işi seçtim. İşyeri yetkililerine de bu uygulamalarından dolayı teşekkür ederim. Bu işi yapmaya devam edeceğim dedi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Starwood İnegöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title