Haberler

İnegöl Mobilyası Tasarımla Dünyaya Açılacak

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi kurmak için kolları sıvayan Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) yöneticileri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ardından İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nı (İTSO) ziyaret ederek destek istedi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi kurmak için kolları sıvayan Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) yöneticileri, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ardından İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası'nı (İTSO) ziyaret ederek destek istedi.

Ziyarete, Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi Komite Başkanı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi, İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, İMOS Başkanı Mustafa Akyol ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Güleç, mobilyada tasarımın çok önemli olduğunu belirterek, "Tasarım bir sandalyenin 70 lira olan değerini 700 liraya çıkarma kabiliyetine sahip. Aynı malzemede sadece bir değişiklik olacak. Biz bu çalışmayı yaparken, firmalar da bünyelerine tasarımcı çalıştırdığında, devlet maaşlarının yüzde 50'sini karşılayacak. Bu, sadece mobilyayla ilgili değil, bütün moda sektörünü ilgilendiren, takı, ayakkabı, tekstil gibi tasarımla ilgili her sektörü kapsayacak bir proje olacak. Biz arkadaşlarımıza, 'tasarım yapın, inovasyon yapın' dediğimizde, bununla ilgili bir kurum yoktu. Kurumların oluşması, bir şehrin sürdürülebilir başarısını getiriyor. Eğer kurum oluşmazsa, başarı kısa süreli oluyor. Kişiye bağlı veya bir dönem oluyor, devamı gelmiyor. İnegöl'ün de güzel bir projesi var. İMOS olarak arkadaşlarımız Kalkınma Ajansı'na başvurmuşlardı. İnegöl Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi projesi kabul edildi. Neticede sürdürülebilir başarının merkezi haline gelmesi lazım. Bu konuda sizden destek istiyoruz. Hep şunu söylüyoruz; İtalya'da 50 yıllık, 100 yıllık kurumlar var. Bunlar da bir adımla işe başladılar. Uzun bir mesafe bile bir adımla başlıyor. Biz bu adımı attık ve bu adımın yoluna devam edebilmesi için sizlerin katkısına ihtiyaç var" dedi.

İMOS Başkanı Mustafa Akyol ise, her ülkenin, her şehrin bir hikayesi olduğunu belirterek, "Bizim de bir mobilya hikayemiz var. Bu mobilya hikayemizi büyütmek, geliştirmek için burada bulunmaktayız. Bir tohum atmak üzereyiz. Bu tohumda sizin de katkınızı istemek için buraya geldik. Almanya ile Türkiye arasında, mobilya anlamında ihraç ettiği ürünlerde 2-3 kat katma değer farkı var. mu masayı Türkiye 100 dolara satıyor, Almanya ile İtalya bunu 200-300 dolara satıyor. Bunda ülkenin itibarı, tasarımın önemi var. İnegöl mobilyasının 2-3 kat fazla değerle ihraç edilmesi için bir tasarım merkezi oluşturduk. Hep birlikte ülkemizin mobilya katma değerini yükseltmeliyiz" diye konuştu.

İTSO Başkanı Metin Anıl ise, İnegöl'de Mobilya Tasarım ve Rekabetçilik Merkezi kurulması için maddi ve manevi her desteği vereceklerini belirterek, "Biz İTSO olarak, mobilyada İnegöl Türkiye'de başkent olacak dedik. Bu düsturla bugünlere gelindi. Geçtiğimiz günlerde Odalar Birliği ile yaptığımız Pakistan ziyaretinde Kayserili mobilyacı arkadaşlar da bizlerleydi. Onların gözüyle İnegöl mobilyasının nerde olduğunu daha iyi görme fırsatı buldum. İnegöl'ü takip ediyorlar, İnegöl'ü örnek alıyorlar. İnegöl'ün yaptıklarını gıptayla izliyorlar. Zaten bizim bu çalışma dönemimizde önümüze koyduğumuz bir stratejik planımız var. 5 yıllık bir stratejik plan doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Alinur Aktaş Türkiye İnegöl Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title