Haberler

İnegöl ile Yenişehir'e Alternatif Yol

İnegöl ile Yenişehir'in 7 köyü arasında ulaşımı sağlayan yaklaşık 16 kilometre uzunluğundaki yolun genişletilmesi ve asfaltlanması için İl Özel İdaresi tarafından proje hazırlanıyor.

İnegöl ile Yenişehir'in 7 köyü arasında ulaşımı sağlayan yaklaşık 16 kilometre uzunluğundaki yolun genişletilmesi ve asfaltlanması için İl Özel İdaresi tarafından proje hazırlanıyor.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in girişimleri ile başlatılan çalışma tamamlandığında, çiftçilerin ürünlerini satış noktalarına sevk etmesi kolaylaşacak ve yol İnegöl ile Yenişehir arasında alternatif ulaşım hizmeti de verecek.

TBMM Plan Bütçe komisyonu Üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa İl Özel İdaresi, Tarım ve Köy İşleri Daire Başkanı İsmail Aksoy ve Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ile birlikte toplam 16 kilometre uzunluğundaki yolda inceleme yaptı. Daha sonra da İnegöl'ün Sungurpaşa Köyü'nde vatandaşları da dinleyen Milletvekili Hüseyin Şahin, "Bu yol İnegöl, Kestel ve Yenişehir'e bağlı olan Boğazköy, Sungurpaşa, Çavuşköy ve Halhalca, Yağmurlu, Soğuksu ve Karagölet köyleri arasında ulaşımı sağlayan bir grup yoldur. Köy ziyaretleri yaptığımız bir sırada bölgedeki vatandaşlarımız bize sıkıntılarını aktardıl. Bunun üzerine ilgili daire başkanımız ile birlikte burada inceleme yapmaya geldik" dedi.

Milletvekili Hüseyin Şahin, yolun mevcut durumunu iyileştirmek için harekete geçtiklerini belirterek, 7 köy arasında ulaşımı sağlayan 16 kilometre uzunluğundaki yolun dar ve satıh kaplamalı olduğunu söyledi. Milletvekili Şahin, yolda oluşan çukurlar yüzünden ulaşımın güçlükle yapıldığını tespit ettiklerini belirterek, "İl Özel İdaresi yolda yama çalışmalarına başladı. Ancak bu yolun ürün sevkiyatında kullanılması sebebiyle genişletilmesi de gerekiyor. Ayrıca zemin iyileştirmesi yapıp sıcak asfalt yapılmasının da gerekli olduğunu gördük. İl Özel İdaremiz şimdi de bu konuyla ilgili proje hazırlıklarına başladı" diye konuştu.

Milletvekili Şahin yolun genişletilip sıcak asfalt yapılması halinde bölgedeki 7 köyde yetişen tarım ürünlerin depolama ve satış noktalarına sevkiyatının kolaylaşacağını, böylece ürünlerin zedelenmeden tüketicilere ulaşacağını söyleyerek, "Sıcak asfalt yapıldığında üreticimiz çok rahat edecekler ve ürünleri zarar görmeyecek. Bunun yanı sıra yolun bakım ve onarım masrafları da azalacağı için ülke ekonomisi rahatlayacak" diye konuştu.

Öte yandan İl Özel İdaresi Tarım ve Köy İşleri Daire Başkanı İsmail Aksoy da, "Bu yol İnegöl ile Yenişehir İnegöl arasında alternatif bir ulaşım yolu olarak da hizmet verebilir. Yol genişletilip sıcak asfalt yapıldığında, Yenişehir'in doğusu ile İnegöl'ün Kuzeyinde ulaşım kısalacak. Proje hazırlıklarına başladık" diye konuştu.

(MŞ)

29.05.2013 14: 36: 42

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Şahin Yenişehir İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title