Haberler

İnegöl'e Yeni Hayvan Barınağı

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçeye yeni barınak yapılacağını söyledi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçeye yeni barınak yapılacağını söyledi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin ve İnegöl Doğal Hayatı Koruma Derneği (İDOHA) Başkanı Nilay Parlar Ateş ile birlikte hayvan barınacağında incelemelerde bulundu. İnegöl Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi'ne röntgen cihazı alındığını bildiren Aktaş, "İnegöl Belediyesi olarak 29 Aralık 2007'de açtığımız hayvan barınağımızda kurulduğu günden beri hem sokak hayvanlarına, hem sahipleri tarafından terk edilen hayvanlara ev sahipliği yapıyoruz. Burası gerek barınak, gerekse aşı ve tedavi noktasında bu hayvanlarımıza hizmet vermektedir. Son yapılan düzenlemelerle barınağımızı daha kullanışlı ve konforlu bir hale getirdik. Barınağımızın boya ve badana işleri, çevre düzenlemesi tamamlanarak kafeslerin yağmurdan ve güneşten korunmasını sağlamak için gölgelikler yapıldı. Eski hastaneden çıkan bir röntgen cihazını barınağımıza aldık. Buraya bir röntgen odası kazandırdık. Operasyon odamızın ışıkları ve ameliyat gereçlerimiz de hastanemizden temin edildi. Ben, verdikleri ekipmanlar ve cihazların kurulumundaki teknik destek için hastane başhekimimize buradan bir kez daha sizler huzurunda teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Barınağa gelen hayvanların çip takıldığını anlatan Aktaş, "Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca sahipsiz sokak hayvanlarına mikroçip takılıyor. Çip sayesinde bu hayvanlara yapılan aşılama, kısırlaştırma gibi tıbbi işlemler internet ortamında kayıt altına alınıyor. Barınağımızda Ocak ayından itibaren 77 hayvana çip takılmıştır. Şimdiye kadar 350 hayvan sahiplendirildi. İnegöl Belediyesi olarak yaptığımız hizmetlerde sınır tanımıyoruz. Bu şehrin insanı bizim için ne kadar kıymetliyse, çiçeği de, böceği de, sokak köpeği de o kadar kıymetli" ifadelerini kullandı.

Yeni mezbaha çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Aktaş, "2-3 ay zarfında yeni mezbaha faaliyete geçecek. Biz İnegöl'e modern bir hayvan barınağı kazandırmak istiyoruz. İlçe halkımızın bu barınağa sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alinur Aktaş İnegöl Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

barınağı aradığınızda ya gelmiyorlar, ya telefonu açmıyorlar. En iyi ihtimalle 1 hafta sonra dolaşmaya geliyorlar.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title