Haberler

İnegöl'e İmam Hatip Okulu

Güncelleme:

Büyükşehir Belediyesi'nin İnegöl'de eğitime değer katan çalışmaları kapsamında projelendirilen Ali Bakgör İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Hayırsever İşadamı Veysel Bakgör tarafından törenle atıldı.

Bursa'nın tüm ilçeleriyle birlikte 'marka kent' olması hedefiyle önemli hizmetlere imzasını atan Büyükşehir Belediyesi, eğitimi destekleyen projelerine bir yenisini daha ekledi. İnegöl'ün Kemalpaşa Mahallesi'nde daha önce Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet veren eğitim kurumunun yenilenerek Ali Bakgör İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vermesi, atılan temel atma töreniyle start almış oldu. Okullar Bölgesi'nde projelendirilen eğitim kurumunun temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hayırsever İşadamı Veysel Bakgör, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve davetliler tarafından törenle atıldı.

Okulun inşasının Ali Bakgör adına oğlu İşadamı Veysel Bakgör tarafından gerçekleştirileceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ali Bakgör İmam Hatip Ortaokulu'nun muhtemelen bir sonraki eğitim öğretim sezonunda hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. Bursa'nın tüm sıkıntılarını kendi sıkıntıları olarak gördüklerini vurgulayan ve şu bakanlık ya da bu bakanlık demeden başta milli eğitim olmak üzere eksiklik hissedilen her alanda Büyükşehir Belediyesi'nin müdahil olmasını sağladıklarını ifade eden Başkan Altepe, Ali Bakgör İmam Hatip Ortaokulu'nun da bu anlayış çerçevesinde şekillendirildiğini kaydetti. Okulun yapımı için İşadamı Veysel Bakgör'e teklif götürdüklerini ve her zamanki gibi tekliflerinin kabul ettiğini söyleyen Başkan Altepe, "İşadamlarımız bu konuda bizler için büyük bir şans. Burada da inşallah 24 derslikli, 4000 metrekare taban alana sahip güzel bir dönüşüm gerçekleşecek. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Altepe, okulların yenilenmesi ve eğitim ile öğretimdeki eksikliklerin giderilmesiyle Türkiye'nin 2023 hedeflerine katkı sağlamak istediklerini ifade etti. Türkiye'nin geleceğe gençlerle yürüyeceğini ve bu alanda var olan eksikliklerin belirlenen hedeflere ulaşılmasında birer engel olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Bu nedenle 'Okullar Milli Eğitim'in sorunudur' demiyoruz, çalışıyoruz. 2023 hedeflerine ulaşmak için sadece hükümetin faaliyetleri yetmez. Yerelde de destekleyici faaliyetler lazım. Güçlü Bursa ile Güçlü Türkiye'ye ulaşalım istiyoruz. Onun için de eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi noktasında her türlü desteği sağlıyoruz" diye konuştu.

Başkan Altepe, Ali Bakgör İmam Hatip Ortaokulu'nun Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulu yerine projelendirildiğini söyledi. Okulun İnegöl Belediyesi tarafından yıkıldığını ve yerinde Ali Bakgör İmam Hatip Ortaokulu'nun yeniden inşa edileceğini kaydeden Başkan Altepe, "Okul biz yıkmasak, kendiliğinden yıkılacaktı. İçindeki insanlar için büyük bir tehditti. Bunları yıkmak ve sağlıklı dönüşümü sağlamak bizlerin görevidir. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizde bu tür faaliyetleri başlattık ve bir kısmını tamamladık. İnşallah sağlıklı bir şekilde sonunu da getireceğiz" şeklinde konuştu.

Törende söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise okulun yapımı nedeniyle Bakgör Ailesi'ni kutladı. İşadamlarının ürettiğiyle gurur duyduğunu, bu gururun insan öldükten sonra da devam edecek hayır ve hasenatla bambaşka bir boyut aldığını ifade eden Şahin, "Almak herkesin işi fakat vermek er kişinin işidir. İmrendiğimi söylüyorum. Allah inşallah bu tür güzellikleri hizmete almakta bizleri de memur kılar. Bizler de sizler gibi Türkiye'den aldıklarımızı yine Türkiye topraklarına bağışlarız" dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, okulun yapılmasında büyük emeği olan Başkan Altepe'ye teşekkür etti. İnegöl'ün şu anda A'den Z'ye bir dönüşüm yaşadığını, bunun da Büyükşehir Belediyesi eliyle gerçekleştiğini vurgulayan Şahin, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye şükranlarımı sunuyorum. İnegöl'ün tüm temel alt yapısını şu anda Büyükşehir Belediyemiz karşılıyor. Ben biliyorum ki burası gelecekte çok güzel, yaşanır bir memleket haline gelecek. Bunun için faaliyet gösteriyoruz" diye konuştu.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Ali Bakgör İmam Hatip Ortaokulu alanının ilçe belediyesi ekipleri tarafından temizlendiğini hatırlatarak, dersliklerin yapılması nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da, yeni okulun yapılmasıyla birlikte ilçenin eğitimde bir aşama daha kaydedeceğini belirtti. İnegöl'de mevcut 175 okulda 53 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ifade eden Bilican, "Burada olduğu gibi hem devlet hem de hayırseverlerin yardımıyla yapılan eğitim kurumlarında hızla artış yaşanıyor. Sayın başkanımızın öncülük etmesiyle, ilçemize 24 derslikli bir okul daha kazandırılacaktır. Huzurlarınızda katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Okulun yapımını üstlenen Hayırsever İşadamı Veysel Bakgör de, Başkan Altepe'nin ısrarlı davetleri sonucunda İnegöl'de böyle bir yatırıma girdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, okulun inşaatına temel atma butonuna birlikte basarak start verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Şahin Recep Altepe Türkiye İnegöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title