Haberler

İnegöl'deki Çifte Cinayet Sanıklarına Ceza Yağdı

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde Sabri Öztürk'ü (46) öldürüp cesedini yaktıkları, olayı gören arkadaşları Ferhat Yavuz'u (23) da polise haber vermemesi için bir gün sonra öldürdükleri suçlamasıyla tutuklanan İlker Alkış (42), Ali Mete (36) ve Kadir Güzel'in (24) yargılanması sona erdi.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde Sabri Öztürk'ü (46) öldürüp cesedini yaktıkları, olayı gören arkadaşları Ferhat Yavuz'u (23) da polise haber vermemesi için bir gün sonra öldürdükleri suçlamasıyla tutuklanan İlker Alkış (42), Ali Mete (36) ve Kadir Güzel'in (24) yargılanması sona erdi. Mahkeme heyeti, İlker Alkış'ı iki kez müebbet ve 30 yıl, Kadir Güney'i müebbet ve 56 yıl, Ali Mete'yi ise müebbet ve 43 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Geçen yıl Ocak ayında, İnegöl yakınlarındaki, Kütahya'nın Domaniç İlçesi ile ulaşımı sağlayan yol üzerindeki ormanlık alanda Sabri Öztürk'ün cesedi bulundu. Araştırmada, Öztürk'ün tüfekle ateş edilerek öldürüldükten sonra cesedinin yakıldığı anlaşıldı. Bir gün sonra ise yine tüfekle öldürülen Ferhat Yavuz'un cesedi Bilecik yolu üzerindeki ağaçlık alanda bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan cesetlerin kimlikleri, kayıp başvurusunda bulunan ailelerin teşhis etmesi sonucu belirlendi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Öldürülen kişilerin yaptıkları telefon görüşmelerini ve görgü tanıklarını dinleyen ekipler, cinayetlerle ilgili İlker Alkış, Ali Mete ve Kadir Güzel'i yakalayıp gözaltına aldı. Ali Mete ve Kadir Güzel, İlker Alkış'ı suçladı. İlker Alkış ise cinayetlerle ilgisinin olmadığını söyledi. Adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haklarında, İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'kasten adam öldürmek' ve öldürülen Ferhat Yavuz'un annesi ve eşini 'tehdit etmek', 'yağmalamak' suçlarından dava açılan sanıkların yargılanmaları tamamlandı.

Duruşmada son sözleri sorulan sanıklardan İlker Alkış, "İşlenen cinayetle bir alakam yoktur, beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanık Kadir Güney ise "Yüce mahkemenin adaletine güveniyorum, beraaiımi talep ediyorum" dedi.

Sanık Ali Mete de suçlamaları kabul etmeyerek, "Bilmeyerek iştirakte bulundum, beraatimi istiyorum" dedi.

Son sözlerin ardından mahkeme heyeti kararını verdi. Sanık İlker Alkış, Sabri Öztürk cinayetinden müebbet, Ferhat Yavuz cinayetinden ağırlaştırılmış müebbet, Ferhat Yavuz'un annesi Kadriye Yavuz ve eşi Hazal'ı 'hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 16 yıl, yağmalama suçundan 14 yıl olma üzere toplam 30 yıl hapis, 16 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Sanık Kadir Güney'e, Sabri Öztürk cinayetine karıştığı için 11 yıl, Ferhat Yavuz cinayetine karıştığı için ağırlaştırılmış müebbet, iki cesedin kıyafetlerini çalma suçundan 11 yıl, Kadriye Yavuz ve Hazal Yavuz'u hürriyetinden yoksun kılma suçundan 16 yıl, yağmalama suçundan 18 yıl olmak üzere toplam 56 yıl hapis cezası verildi.

Sanık Ali Mete'ye Sabri Öztürk cinayetine karıştığı için 13 yıl, Ferhat Yavuz cinayeti için ağırlaştırılmış müebbet, Kadriye Yavuz ve Hazal Yavuz'u hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 16 yıl, yağmalama dan 14 yıl olmak üzere toplam 43 yıl hapis cezası verildi. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sabri Öztürk Kadir Güzel İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

.....mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Adalet bu iste helal olsn hakimlerimize

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title