Haberler

İnegöl'de Otobüs Şarampole Devrildi: 6 Yaralı

Güncelleme:

İnegöl'de yolcu otobüsün şarampole devrilmesi sonucu 6 kişi yaralandı.

İddiaya göre, Mersin- Balıkesir seferini yapan Veysi Korkmaz yönetimindeki 34 EG 7544 plakalı yolcu otobüsü, İnegöl-Bursa Karayolu Yeniceköy Mahallesi kavşağında, henüz plakası ve sürücüsü belirlenemeyen bir kamyonun sıkıştırması sonucu sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Savrulan otobüs, şarampole devrildi.

Kazada sürüsü Korkmaz ile araçtaki yolculardan Kevser Yılmaz (22), Elmas Gökçe (33), kızı 7 yaşındaki Aleyna Gökçe, Mehmet Dilekçi (40) ile Suriye uyruklu Omer Bowedujı (25) yaralandı. 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan, Mehmet Dilekçi'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Kaza sonrası otobüsün muavinlerinden Hasan Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir kamyon ile tırın sıkıştırması sonucu kaza yaptıklarını öne sürdü.

Otobüste personel dahil 9 kişi olduklarını ifade eden Tanrıkulu, devrilen otobüsün düştüğü yerde bulunan kaya parçasının birçok yolcunun hayatını kurtardığını bildirerek, şöyle konuştu.

''Birçok yolcumuz otobüsün üzerine devrildiği taş sayesinde kurtuldu. Bu taş olmasaydı ağır yaralanan yolcumuz belden aşağı ezilebilirdi. Bu taş otobüsü dengede tuttuğu için yolcumuz otobüs ile taşın arasında kaldı. Zaten sürüklenince hepimiz çıktık. Yaklaşık 30-40 kişi yardıma geldi. Otobüsün altından bir yolcuyu kurtardık. Ambulans geldi hastaneye götürdü.''

Kaynak: AA / Güncel

Balıkesir Mersin İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title