Haberler

İnegöl?de Modef Fuarı Açıldı

İnegöl'de MODEF Fuarı açıldıTürkiye'nin mobilya ihracatının yüzde 15'inin gerçekleştirildiği Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde bu yıl 35'incisi düzenlenen MODEF Fuarı törenle açıldı.

İnegöl'de MODEF Fuarı açıldı

Türkiye'nin mobilya ihracatının yüzde 15'inin gerçekleştirildiği Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde bu yıl 35'incisi düzenlenen MODEF Fuarı törenle açıldı. 160 ülkeye yaptığı 350 milyon dolarlık ihracatla mobilya başkenti olan İnegöl'de 10 Nisan'a kadar açık kalacak fuara 189 firma katılıyor. Fuarı beş günde 40 ülkeden sektör temsilcilerinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Törende konuşan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl'ün Türkiye'nin mobilya merkezi olmanın yanı sıra bir fuar kenti haline geldiğini de söyledi. Yılda 400 firmanın katılımı ile fuarlar gerçekleştirdiklerini kaydeden Uğurdağ, "Sadece İnegöl değil, İstanbul'daki fuarına da organizasyon düzenliyoruz. Almanya, İtalya ve Çin gibi yurtdışında düzenlenen fuarlara da katılım sağlıyoruz. Türkiye'den katılım sağlayan bu firmaların yarısı ise İnegöl'den gerçekleşiyor" dedi.

YENİ FUAR ALANI MÜJDESİ

İnegöl'ün yeni bir fuar alanına ihtiyacı olduğunu kaydeden Uğurludağ, "Şu anda 80 dönüm üzerinde 60 bin metrekare kapalı alanda yeni bir fuar alanı yapmayı hedefliyoruz. Bu projeyi ilk defa buradan sizlerle paylaşıyoruz. İnşallah bu fuar alanı bize Türkiye'deki bütün mobilya sektörünü birleştirecek. İhracatı 1 milyar dolara çıkaracak hedefe ulaşmamızı sağlayacak. Bu projeye herkesin destek vermesini istiyorum" diye konuştu.

Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan'ın İnegöl mobilya sektörünün gücünü anlatmasının ardından İTSO Başkanı Metin Anıl, yıllardır dış ticarette lider olan tekstil sektörünün önüne bu yıl mobilya sektörünün geçtiğini söyledi.

İnegöl Belediye Başkanı Ak Parti'li Alinur Aktaş ise, ilçede irili ufaklı 3 bin işletmenin mobilya sektöründe faaliyet gösterdiğini kaydederek, İnegöl mobilyasının başarı çıtasının her geçen gün yükseldiğini belirtti.

İnegöl mobilyasının artık bir marka olduğunu kaydeden Bursa Valisi Münir Karaloğlu da konuşmasında, "Bize düşen bu günkü vizyonumuzla bu sektörü geleceğe nasıl taşıyacağız? İnovasyonla, Ar-Ge ile bu işi yeni bir sürece taşıyacağız. 15 gün önce Ar-Ge yasası çıktı. Bu yasayı mutlaka sanayicimize anlatmamız lazım. 15 kişi çalıştıran Ar-Ge merkezine devlet destek veriyor. Devlet tasarım merkezlerine destek vermeye başladı. Biz bu konularda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yeter ki sanayicimiz bu destekleri bilsin ve uygulasın" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri fuarı gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İnegöl Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title