Haberler

İnegöl'de 128 Hayvan Sahiplendirildi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Belediye Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’nde 420 sokak hayvanı kısırlaştırılırken, 128 hayvan ise sahiplendirildi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Belediye Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi'nde 420 sokak hayvanı kısırlaştırılırken, 128 hayvan ise sahiplendirildi.

Çetin kış şartlarında sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk çekerek vatandaşlara saldırdığını ifade eden Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi'nde görevli Veteriner Hekim Musa Subaşı, vatandaşların uygun yerlere yiyecek bırakmalarını istedi. 2016 yılının ilk 10 aylık döneminde 462 sokak hayvanını tedavi ettiklerini belirten Musa Subaşı, "2016 yılı itibariyle barınağımızda 420 adet hayvana kısırlaştırma operasyonu yapıldı. 128 adet hayvan sahiplendirildi. 2016 yılında barınağımızda 24 adet kırk ortopedi ameliyatı ve 18 yumuşak doku operasyonu yapıldı. Vatandaşlar tarafından veya bizim ekiplerimiz tarafından sokaktan alınan hayvanlar ön muayeneden geçirilir. Sağlıklılarsa kısırlaştırmaları ve aşıları yapıldıktan sonra bir müddet barınağımızda misafir edilir. 10-15 günlük iyileşme süreci geçtikten sonra yine alındıkları bölgeye veya daha periferi noktalara bırakılmaya çalışılır. Özellikle sokaklarda görülen küpeli hayvanlar kısırlaştırılmış ve aşı uygulamaları yapılmış temiz hayvanlardır" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Subaşı İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title