Haberler

İnegöl Belediyesi'nde Toplu Sözleşme Sevinci

İnegöl Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası ve BEM Bir-Sen arasında işçi ve memurlar için toplu sözleşme ve sosyal denge sözleşmesi imzalandı.

İnegöl Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası ve BEM Bir-Sen arasında işçi ve memurlar için toplu sözleşme ve sosyal denge sözleşmesi imzalandı.

Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda yapılan imza törenine Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hizmet-İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Zekeriya Koca, BEM Bir-Sen Bursa Şubesi Başkanı Ali Alay, daire amirleri ve sendika üyeleri katıldı.

Ali Alay, " İnegöl'e bilfiil 10 yıldan beri hizmet veriyoruz. 1940'lı yıllardan beri sendikalaşıyoruz; daha çok yolumuz var. Memur arkadaşlarınızı boşta bırakmayın. Bu güzelliği onlarla da paylaşalım. Temsilci arkadaşlarımızın yaptığı çalışmaların ardından yapılan sosyal denge sözleşmesi için buradayız. İnşallah daha güzel seviyelere geleceğine inanıyoruz. İnegöl çalışan memurları adına Belediye Başkanımıza da teşekkür ederim" dedi.

Aktaş ise, "Hem memur, hem de işçiler için toplu sözleşme bir ilktir. Bunu bugün gerçekleştiriyoruz. Eğer İnegöl'de işler güzel gidiyorsa bundan memur ve işçilerimizin katkısı vardır. Bir şehrin geleceğini hazırlayan kurumun memuru ya da işçisi olmak çok değerlidir. Cenab-ı Hakk'ın bir lütfudur. Ödemelerde sıkıntı yaşayan belediyeler var. Tüm daire müdürlerimiz burada. Öncelikle çalışan arkadaşlarımızı hiçbir zaman mağdur etmeyeceksiniz diyorum. İki sendikamıza da teşekkür ediyorum" dedi.

İmzalanan toplu sözleşme hakkında bilgi veren Aktaş, "Başkan yardımcısı ve daire müdürleri net 600 TL, diğer memur personel net 450 TL sosyal denge tazminatı alacak. Sözleşme 2014-2015 yıllarını kapsayacak ve yılbaşı itibariyle 213 memur ve sözleşmeli personel yararlanacak. Yıllık yüzde 80 iyileşme sağlanmış oldu. Bu oran daire müdürlerinde ise yüzde 50'ye tekabül ediyor. İşçi personelimiz için ise, 2014-2015 yıllarını kapsayacak toplu iş sözleşmemizi imzaladık. Günlük ücretlere 2014 yılı ilk 6 ay için 5 TL, 2'inci 6 ay için 6 TL ücret zammı yapıldı, bunun yanı sıra diğer mali hakların tamamında yüzde 20 artış sağlandı. Sosyal haklarda da yüzde 20 ila 40 iyileşme oldu" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 2014 ve 2015 yıllarını kapsayan işçi ve memur sözleşmesi imzalandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İnegöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title