Haberler

İnegöl Belediyesi Karla Mücadeleye Hazır

Kış sezonunun gelmesiyle birlikte karla mücadele ekiplerini hazır tutan İnegöl Belediyesi, 36 iş makinesiyle karla mücadele edecek.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte İnegöl Belediyesi karla mücadele ekipleri hazırlıklarını tamamladı. 36 araçla karla mücadele edecek olan ekipler, vatandaşların sorunsuz bir şekilde ulaşımını sağlamak için 7/24 çalışacak. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve AK Partili yöneticiler ile meclis üyelerinin katılımıyla İnegöl Belediyesi şantiyesinde karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Araçlarda inceleme yapan Aktaş, karla mücadele çalışmaları hakkında açıklamalarda da bulundu.

KIŞIN EN ÇETİN ŞARTLARINA KARŞI HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK

İş makineleri önünde açıklama yapan Aktaş, kışın kendini iyiden iyiye göstermeye başladığı bu soğuk günlerde belediye olarak yürütülecek karla mücadele çalışmaları hakkında ilçe halkını bilgilendirmek için bir araya geldiklerini söyledi. Şehrin dört bir tarafında hizmet ağını genişleterek, yerel yönetimin gücünü göstermek adına halkın talepleri doğrultusunda halktan aldıkları güçle 7/24 yaz kış demeden var olan kaynakları daha etkin bir şekilde kullanarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Aktaş, "Şunu özellikle ifade edeyim ki belediye olarak kışın en çetin şartlarına karşı tüm hazırlıklarımızı yaptık. Karla mücadele çalışmalarımız Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülecektir" dedi.

36 ARAÇ 25'ER KİŞİLİK EKİPLER KARLA MÜCADELE EDECEK

Karla mücadele kapsamında çalışacak araçlar hakkında da bilgi veren Aktaş, "Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan bütün araç, iş makinası ve işçi personel ile bu çalışmalar yapılacaktır. 16 adet kamyon, 5 tanesine sensorlu kar küreme bıçağı takılmış halde 7 adet kazıcı yükleyici, 3 adet Yükleyici, 3 adet Greyder, 2 adet otomatik Tuzlama makinesi, 5 adet ekip aracı olmak üzere toplam 36 adet iş makinesiyle tüm işçilerimiz ile 116 adet mahallemizde karla mücadelemiz aralıksız sürecek. Şehir içinde olumsuz bir durum ile karşılaşılınca acil müdahale de bulunmak için her vardiyada 25 kişi olacak şekilde personelimizle karla mücadeleye hazır olacağız. Ayrıca doğu ve batı şantiyelerimiz de dahil oldukları kırsal mahallelere acil mücadele de bulunmak için 10'ar kişilik ekipler ile hali hazırda bekleyecekler" diye konuştu.

SORUNLU BÖLGELERE ENİNDE SONUNDA ULAŞILACAK

Başkan Aktaş, ekiplerin ilçemizin huzuru ve her hangi bir olumsuzluk olmaması için canla başla çalışacağını vurgulayarak şöyle devam etti: "Bu kapsamda çalışmalarımızın etkili ve verimli olması için şantiyemiz hangarında 600 ton tuz ve 500 ton kumumuz hali hazırda bulunmaktadır. Ekiplerimiz gece ve gündüz olarak organize edilmiş olup, vatandaşlarımızın mağdur olmaması için büyükşehir belediyemiz ile birlikte iş birliği içinde karla mücadele etkili bir şekilde yapılacaktır. Özellikle dağ mahallelerinde yol kapanmalarına karşı elimizden gelen desteği ve çözümü üreteceğiz. İlçemiz büyük bir şehir. Bundan dolayı her yere aynı anda ulaşmamız mümkün olamayabiliyor. Vatandaşlarımız; sorunlu yerlere eninde-sonunda ulaşacağımızı bilsinler. O anda karla kaplı o alanda çalışma yok ise; ekiplerimiz muhakkak başka ve önemli bir bölgede çalışma yürütüyor demektir. Amacımız; vatandaşlarımızı için rahat bir yürüme imkanı sunmak ve cadde-sokaklardaki trafik akışının sorunsuz işlemesini sağlamaktır. Vatandaşlarımız; herhangi bir aksaklık veya olumsuz bir durum ile karşılaştıklarında Alo 153 numarasından bizlere ulaşabilirler. Son olarak yoğun çalışma ve mücadelemize rağmen; yayaların ve araçlarıyla trafiğe çıkan vatandaşlarımızın şimdiden son derece dikkatli olmalarını rica ediyor, saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş İnegöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title