Haberler

İnegöl 3 Liseye Daha Kavuşuyor

İnegöl’de işadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü’ndeki 3 okul daha 2014-2015 eğitim öğretim döneminde hizmete açılıyor.

İnegöl'de işadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'ndeki 3 okul daha 2014-2015 eğitim öğretim döneminde hizmete açılıyor. 28, 24 ve 10 derslikli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla eğitim ve öğretime açılacak okullarda, toplam 16 alanda 47 bölüm açılacak.

Bazı sorunlar nedeniyle bir süre atıl kalan ancak AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in girişimleri sonucunda faaliyete geçen Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'ndeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde öğrencilere kapılarını açmıştı. Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün sadece İnegöl için değil, Bursa için de önemli eğitim yatırımlarından biri olduğunu söyledi. Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü nezdinde yapılan girişimler sonucunda Mesleki Eğitim Kampüsü'ndeki 3 okulun daha önümüzdeki eğitim öğretim döneminde çeşitli alanlardaki bölümlerle hizmete açılacağını açıkladı. 24 derslikli Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Anadolu Meslek Programı ve Anadolu Teknik Programı alanlarında bölümler açılacağını bildiren Şahin, "Bu okulumuzda makine teknolojisi, metal teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı alanı, motorlu araçlar teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme alanlarında, İngilizce karma eğitim verilecek" dedi.

Şahin, 24 derslikli Hacı Sevim Yıldız 3 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde ise büro yönetimi alanı, muhasebe ve finansman alanı, pazarlama ve perakende alanlarında çeşitli bölümler açılacağını bildirdi. Hüseyin Şahin, 4 nolu okulda 10 derslikte ise turizm sektörüne yönelik eğitim verileceğini açıkladı. Bu okulda yiyecek içecek hizmetleri alanında hosteslik, mutfak, pastacılık ve servis dallarında, konaklama ve seyahat hizmetleri alanında, ön büro, kat hizmetleri, operasyon ve rezervasyon dallarında, eğlence hizmetleri alanında ise animatörlük ve çocuk animatörlüğü dallarında bölümler açılacağını kaydeden Şahin, "Yeni eğitim öğretim yılında İnegöl üç liseye daha kavuşmuş olacak. Toplamda 64 derslik daha hizmete giriyor. Her geçen gün büyüyen ve gelişen İnegöl'de doğal olarak derslik açığı da hızla artıyor. Hem genel merkez, hem yerel düzeyde İnegöl'ün başta eğitim olmak üzere diğer alanlardaki ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Şahin Mehmet Yıldız İnegöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title