Haberler

İnebolu Özlüce Balıkçı Barınağı'nda Tarama

İnebolu ilçesine bağlı Özlüce köyündeki balıkçı barınağında dip tarama çalışmalarına başlandı.

SS Özlüce-Yunus-Köroğlu Köyleri Su Ürünleri Kooperatifi BaşkanıTufan Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  balıkçı barınağında en son 8 yıl önce benzer çalışmanın yapıldığı söyledi.

Barınağın ağzının kumla dolması nedeniyle büyük balıkçı teknelerin içeri giremediklerini anlatan Özkan, "Mendirek ağzındaki derinlik 1 metrenin altına indi. Barınağa küçük tekneler bile zorlukla girip çıkıyordu. Uzun süredir bu günü bekliyorduk. Sonunda tarak gemisi köyümüze geldi" dedi.

Özkan, Özlüce Balıkçı Barınağı'na bağlı yaklaşık 150 tekne bulunduğunu vurgulayarak "Bölgemizde en fazla balıkçı bizde bulunuyor. Barınağımızın taranması için İl Özel İdaresinden ödenek tahsis edildi. Biz de kooperatif olarak 5 bin lira katkıda bulunduk. Çalışma kapsamında 9 bin 700 metreküp kum taranarak 2,5 mil açığa dökülecek. Tarama tamamlandıktan sonra rahat edeceğiz Vali Şehmus Günaydın ile AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen'e desteğinden dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - Kastamonu

Kaynak: AA / Yerel

Kastamonu İnebolu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title