Haberler

İncirliova'da Daylak Güreşi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sezon açılışı nedeniyle dua yapılması- Deve güreşlerinden görüntüler İncirliova ilçesinde düzenlenen daylak güreşinde, 4 yaşından 7 yaşına kadar olan kategorilerdeki develer ilk kez güreşti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Sezon açılışı nedeniyle dua yapılması- Deve güreşlerinden görüntüler İncirliova ilçesinde düzenlenen daylak güreşinde, 4 yaşından 7 yaşına kadar olan kategorilerdeki develer ilk kez güreşti.Dualarla başlayan daylak güreşinde, vefat etmiş devecilerin ruhuna mevlit okutulup lokma hayrında bulunuldu.Davul zurna eşliğinde Ahmet Yaşar Kocabıyık Stadı yanındaki güreş alanına gelen daylakların mücadelesi, büyük ilgi gördü.Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu İkinci Başkanı Aytekin Kaya, etkinlikteki konuşmasında, ilçede çok sayıda deve olmasından dolayı, daylak develerin güreşemediğini belirterek, şunları kaydetti: "Sezonun ilk açılış güreşinde daylakların sahalara alışması için bu güreşi düzenledik. İncirliova, devenin doğduğu, büyüdüğü, kesildiği ve sucuk yapılıp Türkiye'ye dağıldığı yerdir. Burada develere ve güreşlere olan ilgi oldukça yüksek. İncirliova'da ocak ayının ilk haftasında yapacağımız büyük deve güreşine, herkesi bekliyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Yaşar İncirliova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title