Haberler

İncirliova Belediyesi Temizlik Sloganı Yarışmasında Birinci Ödülüne Kavuştu

İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından sosyal medya hesapları üzerinden düzenlenen "Temizlik Sloganımızı Sen Belirle" yarışmasını Acarlar Mahallesi'nden Emine Barlas kazandı.

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Sarı ve Baki Aslantaş'tan oluşan değerlendirme heyeti 210 slogan arasından Acarlar Mahallesi'nde ikamet eden Emine Barlas'ın "Çöpünü içine at İncirliova'ya değer kat" sloganını birinci olarak seçildiğini açıkladı.

Amaçlarının ilçe genelinde çöp toplama hizmetlerine dikkat çekmek ve vatandaşların çöpleri çöp konteynırlarının içine atmak olduğunu dile getiren İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale; birinci olan Emine Barlas'a sloganından dolayı teşekkür ederek hediyesini takdim etti.

Kale; "Temiz Bir İncirliova İçin Çalışıyoruz"

İncirliova Belediye Başkanlığı'na seçildiği günden bu yana çevre temizliği ve çöp toplama hizmetlerine büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Kale; "Büyükşehir Yasası ile birlikte hizmet alanı 25 kat artan ilçemizde çöplerin toplanması ve çevre temizlik hizmetlerini sorunsuz bir halde gerçekleştiren tek ilçeyiz. Birçok belediye köy tüzel kişiliği ortadan kaldırılarak mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde çöp toplayamazken İncirliova Belediyesi olarak bizler İlçe Merkezi ve Acarlar Mahallesi'nde her gün, köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerimizde ise haftada iki gün düzenli çöp toplamaktayız. Bunlarla birlikte hizmet alanımızın genişlemesinden dolayı ihtiyaç duyulması üzerine yaklaşık 900 adet yeni çöp konteynırını ilçemizdeki cadde ve sokaklara yerleştirdik. Karayolu kenarları ile boş arazilerimizdeki evsel atıklarla birlikte molozların temizlenmesi işlerini aralıksız sürdürmekteyiz. İlçe merkez çöplüğü başta olmak üzere Acarlar Mahallesi ve köy tüzel kişiliği ortadan kalkan yerleşim birimlerimizdeki tüm vahşi çöp döküm alanlarını ortadan kaldırdık. İlçe merkezimizde ve Acarlar'da yaya çöp ekiplerimizi oluşturduk. Okul, mezarlık, sağlık ocakları ve camilerimizin bahçelerinde temizlik ve bakım işlerini gerçekleştiriyoruz. Bizim temel hedefimiz sağlıklı ve temiz bir İncirliova oluşturmaktadır. Bu kapsamda da çevre temizliğine dikkat çekmek vatandaşlarımızın çöplerini çöp konteynırlarına atma konusunda biraz daha hassasiyet göstermek amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. Yarışmada "Çöpünü içine at İncirliova'ya değer kat" sloganıyla birinci olan Acarlar Mahallemizden Emine Barlas Hanımefendiye katılımlarından ve güzel sloganından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Barlas; "Çöp Konteynırları Boş Ken Çöpler Dışarı Bırakılıyor"

İncirliova Merkez ve Acarlar Mahallesi başta olmak üzere birçok il ve ilçede çöp konteynırlarının boş olmasına karşın çöplerin gelişi güzel dışarı bırakıldığını ve sokak hayvanlarının bunları dağıttığını dolayısıyla sağlık ve çevre açısından hoş olmayan görüntülerle sıklıkla karşılaştığını ifade eden Emine Barlas; "Amacım, insanların çöplerini çöp konteynırlarına atarak daha duyarlı olmalarını sağlamaktır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürşat Kale İncirliova Acarlar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title