Haberler

İncirliova Belediye Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı

İncirliova Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını Belediye Başkanı Gürşat Kale başkanlığında 13 gündem 5 de gündem dışı maddeyi görüşmek üzere toplandı.

Toplantıda denetim komisyonuna üye seçimi, İncirliova Belediye Sinema Salonu binası ile Gerenkova Mahallesi'nde bulunan Kapalı Düğün Salonu binasının Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesi buraya kapalı spor salonunun yapılması, İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ile Aydın Termal Turizm ve Jeotermal Sistemleri arasında protokol imzalaması için yetki verilmesi, İncirliova Belediye Meclisi'nin tatil yapıp yapmamasının belirlenmesi, muhtarlara maddi olarak verilecek destek miktarının belirlenmesi ve İncirliova'ya yapılması planlanan taziye evi projesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak komisyona sevk edilmesi gibi konular görüşüldü.

İNCİRLİOVA JEOTERMALLE ISINACAK

İncirliova Halkı'na yapacağı en büyük hizmetin Jeotermal Enerjiye bağlı ısıtma sisteminin kurulması olduğunu müjdeleyen Başkan Kale, Osmanbükü Mahallesi ile ilçenin değişik yerlerinde açılacak jeotermal kuyularında elektrik enerjisi üretilmesinin aksine seracılık, evlerin ısıtılması, termal turizm gibi yatırımların yapılması şeklinde olacağını söyledi.

Başkan Kale; "İlçemizin mahpus kaderini değiştirip, hava kirliliğini ortadan kaldırmak, büyük projemizi hayata geçirmek için AYTER ile protokol imzalamak için meclisimden izin istiyorum" açıklaması üzerine söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Çaçamer ", "Gerçekten inanarak söylüyorum, bu konuda eğer siz İncirliova'ya böyle büyük bir yatırım yaparsanız, İncirliova sizi başının üstüne koyar" diyerek AK Parti Grubu olarak destek verdiklerini söyledi. Yapılan oylamada Başkan Kale'nin AYTER ile protokol imzalaması için yetki verildi.

BÜYÜKŞEHİRLE İKİ PROJEDE İŞ BİRLİĞİ YAPILACAK

Mülkiyeti İncirliova Belediyesi'ne ait olan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bin 4 metrekarelik alanda bulunan eski sinema alanı, sinema niteliği korunmak şartıyla İncirliova Kültür Merkezi yapılması ile Gerenkova Mahallesi'nde bulunan Kapalı Düğün Salonu arazisi üzerinde kapalı spor salonunun yapılması için Aydın Büyükşehir Belediyesiyle protokol imzalayacaklarını dile getiren Başkan Kale; "İncirliova Belediyesi olarak siyasi bir düşünceye kapılmadan ilçemize iki önemli hizmeti kazandırmak adına üzerimize düşeni yapıyoruz. İlçemize bir adet kültür merkezi ile kapalı spor salonu yapılması hususunda Aydın Büyükşehir Belediyesiyle yaptığımız görüşmeler olumlu sonuçlandı. Bu kapsamda yer tahsisi bizden inşaatların yapımı büyükşehirde olmak kaydıyla iki önemli projede işbirliği yapacağız" dedi.

Yapılan oylamada Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyeleri'nin söz konusu iki projeye red oyu vermesine karşın söz konusu gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

MAHALLE MUHTARLARINA MALİ DESTEK

İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından ilçede bulunan tüm mahalle muhtarlıklarının elektrik, yakıt gibi bazı temel ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda geçtiğimiz yıl verilen 100 TL mali desteğin bu yıl da 130 liraya çıkarılarak devam edilmesine ilişkin gündem maddesi oy birliğiyle karar verildi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ SEÇİLDİ

Gündemin ilk maddesinde bulunan Denetim Komisyonuna üye seçimi gizli oylama yapılarak belirlendi. Bu kapsamda MHP'li Şevki Can, Mustafa Başçı, Bülent Özcan, AK Parti'li Hüseyin Çaçamer ve CHP'li Fevzi Kuş Denetim Komisyonuna seçildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürşat Kale İncirliova Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title