Haberler

İncirde Ürün Çeşitliliği Pazar Sayısını Artırdı

Güncelleme:

Germencik'te bulunan Tariş İncir Birliği İncir İşletme ve Depolama tesislerinde üretilen 100'e yakın incir çeşidi dünyanın bir çok ülkesine ihraç ediliyor.

İncirde ürün çeşitliliği pazar sayısını artırdı- Germencik'te bulunan Tariş İncir Birliği İncir İşletme ve Depolama tesislerinde üretilen 100'e yakın incir çeşidi dünyanın bir çok ülkesine ihraç ediliyor.AYDIN (AA) - Germencik ilçesinde bulunan Tariş İncir Birliği İncir İşletme ve Depolama tesislerinde üretilen 100'e yakın incir çeşidinin dünyanın bir çok ülkesine ihraç edildiği belirtildi. İşletme Müdürü Caner Işlak, gazetecilere yaptığı açıklamada, incirin başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın değişik ülkelerine ihraç edildiğini söyledi. Talebi artırmak ve süreklilik sağlamak amacıyla yeni ürünler geliştirdiklerini kaydeden Işlak, hammedesi incir olan 100'e yakın ürünü pazara sürdüklerini kaydetti. Işlak, incir lokumu, çikolatası, şekerlemelerinin yanı sıra son olarak draje, incir lokumu, susamlı ezme, incir reçeli, lokum çeşitleri, incir cevizli lokum, üretime ağırlık verdiklerini ifade etti.İncir çeşidinin artması ile birlikte pazar sayısının da arttığına işaret eden Işlak, şunları kaydetti: "Ürettiğimiz çeşitli incir ürünlerini Avrupa ülkelerine satıyoruz. Avrupa'nın yanı sıra yeni oluşturduğumuz Rusya pazarımız var. En önemlisi Uzak Doğu'ya Tayvan, Çin, Joponya ve özellikle Çin pazarına her geçen gün pazarımızı geliştiriyoruz. Çin pazarına ilk giren Tariş oldu. Diğer firmalar ve diğer ihracatçılar da bu pazarlara mal satmaktalar. Ayrıca Güney Kore ve Malezya'ya yeni pazarlama yaptığımız ülkeler. İnşallah arzdan çok talep yaratıp, incirin fiyatını daha yükseklere çekmek istiyoruz." .

Kaynak: AA / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Germencik Tariş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title