Haberler

İnciraltı Büyük Projeyi Bekliyor

İnciraltı büyük projeyi bekliyorİZMİR - İnciraltı 2. Nesil Platformu Körfez Geçiş Projesinin ÇED raporunun onaylanarak, imar çalışmasının tamamlanmasını büyük sevinçle karşıladı.

İnciraltı büyük projeyi bekliyor

İZMİR - İnciraltı 2. Nesil Platformu Körfez Geçiş Projesinin ÇED raporunun onaylanarak, imar çalışmasının tamamlanmasını büyük sevinçle karşıladı. Platform Başkanı Tayfun Karabulut, "Topraklarımızdan geçecek olan Körfez Geçiş Projesi ulaşım bütünlüğü sağlayarak ulaşım sorununu büyük oranda çözecek ve kentin yeni sembolü olacak" dedi.

Karşıyaka ile Balçova'yı birbirine bağlayacak olan İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin İzmir'in büyümesine büyük fayda sağlayacağını dile getiren ve konuyla ilgili basın açıklaması yapan İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, "İnciraltı'nın planlanması ekonomik anlamda devrim yaratacaktır. 2016 Ekim ayında basın toplantısı yaparak, temsili olarak "Körfez Geçişi İnciraltı Şantiyesi"ni açmıştık. 9 Eylül 2017 tarihinde ilk kazmanın vurulacağı müjdesini bekliyoruz ve bu isteğimizin gerçeğe dönüşmesinin heyecanı içerisindeyiz" diye konuştu. İnciraltı 2. Nesil Platformu olarak, Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odalarına gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, İnciraltı'nın gökdelen imarsız ve çevreci olarak planlanmasının tüm İzmir'in ortak isteği olduğunu gördüklerini hatırlatan Karabulut, "Bizler toprak sahipleri olarak, bugüne kadar koruyup kolladığımız, dedelerimizin emaneti olan topraklarımızı şehrimize fayda sağlayacak bir şekilde teslim etmek istiyoruz. Bir kez daha belirtmek istiyoruz ki, İzmir'in faydasına olacak her projeye destek olacağız" şeklinde konuştu.

İşsizliği düşürecek

Karabulut, İnciraltı'nın sağlık turizmi odaklı planlanması ile İzmir'i bekleyen kazanımları şöyle sıraladı; "Hastaneler, Oteller ve Kür Merkezleri şehrimize 100 bib yeni turist çekecek ve İzmir'i sağlık turizminin başkenti yapacak. 15 bin yeni istihdam ile İzmir'deki işsizliği yüzde 5 düşürecek. Tüm İzmirlilerin faydalanacağı, Kent Ormanı'nın 2-3 kat büyüklüğünde nitelikli yeşil alanlar kazandırılacak. Şehrin nefesini kesmeyen, gökdelen imarı olmayan yeni konut alanları kazandırılacak. İnciraltı'na gelen turistlerin yaratacağı ticaret hacmi şehrimizin ekonomisini canlandıracak. İzmir'in yeni merkezi İnciraltı olacak."

Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü; "İnciraltı 2.Nesil Platformu olarak; bu süreçte bizlere destek olan, güç veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu'na, AK Parti İzmir Milletvekili Sayın Mahmut Atilla Kaya'ya, AK Parti, CHP, MHP İl ve İlçe Başkanlarına, sivil toplum örgütlerine, meslek odalarına ve tüm İzmir'e teşekkür ediyoruz. Gördük ki İzmir kenetlendiğinde 40 yıllık sorunlar aşılıyor ve İzmir İnciraltı'nı kazanıyor. Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan, Sayın İzmirli Başbakanım Binali Yıldırım, İnciraltı Toprak Sahipleri hazır, İzmir hazır. Bizler, kurdele ve makasımız hazır olarak sizleri bekliyoruz."

(MY)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karşıyaka AK Parti Balçova İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title