Haberler

İncir Ağacı Tartışması Meclisi Gerdi

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı 2’inci oturumu, Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı 2'inci oturumu, Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti. İncir ağacı tartışmalarının gerdiği meclis toplantısında görüşülen 33 maddeden 32'si oy birliği ile komisyondan geldiği gibi kabul edilirken, mecliste tartışmalara neden olan gündem maddesi ise AK Partili ve MHP'li meclis üyelerinin 'red' oyuna karşılık CHP'li üyelerin 'evet' oyuyla komisyondan geldiği şekilde kabul edildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı 2'inci oturumu Özlem Çerçioğlu başkanlığında yapıldı. 15 Meclis üyesinin katılmadığı toplantıda gündeme gelen 33 maddeden 32'si oy birliği ile komisyonlardan geldiği şekilde kabul edilirken, gündemin 7'inci Maddesi meclisi gerdi.

Aydın'ın Germencik İlçesi'nde bir firmanın açmak istediği süt ve süt ürünleri işletmesi için, fabrikanın kurulacak olduğu alanla ilgili meclisten organize tarım alanı olarak imar planının değiştirilmesi istendi. Meclis Tarım Komisyonu üyeleri alanı yerinde inceleyerek fabrika kurulacak alanda 750 adet incir ağacı bulunması dolayısıyla alan için imar değişikliğinin yapılmasının uygun olmadığı yolunda meclise rapor sundu.

"İNCİR AĞACI KATLEDİLMESİNİ İSTEYENLER 'RED' OYU VERSİN"

Raporun komisyondan geldiği şekilde kabulü için oylamaya sunulacağı esnada söz alan AK Parti Yenipazar Meclis Üyesi Ünal Sarıoğlu, fabrikanın açılması için imar değişikliğine izin verilmesi gerektiğini söyledi. Bu talebe tepki gösteren Başkan Özlem Çerçioğlu, "İmar değişikliği yapılması istenen arazi Ortaklar OSB'ye 5 kilometre mesafede. Orada göz göre göre 750 tane incir ağacının kesilmesine göz yummamız beklenemez. Partili kimliğimizi bir kenara bırakın bir Aydınlı olarak incir ağacının katledilmesine müsaade edemeyiz. Sanayiciye, yatırıma karşı değiliz. 750 tane incir ağacını katletmek isteyeler komisyon kararına 'red' oyu versin" diye konuştu.

"DEMOGOJİ YAPMAYIN"

İncirliova'nın MHP'li Belediye Başkanı Gürşat Kale ise bu konuda demogoji yapılmamasını isteyerek, "Orada incir ağacı katledilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Orada zaten kalitesiz incir var. Daha fazla ağaç kaliteli incir yetişecek bir başka alana dikilebilir" dedi.

Mecliste konuyla ilgili karşılıklı görüşlerin dillendirilmesinin ardından Özlem Çerçioğlu konuyu komisyondan geldiği şeklinde kabulü için oylamaya sundu. AK Partili ve MHP'li 22 üyenin 'red' oyuna karşılık CHP'li 27 üyenin 'evet' oyuyla komisyon raporu oy çokluğu ile kabul edildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title