Haberler

İnci Kefalinin "Kutsal Yolculuğu" İlgi Görüyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : -Suya karşı mücadele veren balıklardan genel görüntü -Kayalıkların dibine balıkları izleyen vatandaşlardan görüntü -Üst üste yığılmış suya karşı gitmeye çalışan balıklardan görüntü -Zıplayan balıklardan görüntü -Su debisi yüksek olan çağlayandan yukarı doğru zıplayan balıklardan görüntü -Ellerinde çorap balık tutan çocuklardan ve zıplayan balıklardan genel görüntü -Elinde büyük balık olan çocuktan görüntü ve konuşması -Zıplayan balıklardan genel görüntü -Bir kuşun sudan balığı yakalama çabası -Kayalıkların dibine yığılmış haldeki balıklardan ve balıkları izleyen vatandaşlardan görüntü -Erkan Tunç isimli vatandaş ile röportaj. -Balıkları kayalık dibinden çıkarmaya çalışan insanlar -Kayalık üzerinde biriken balıklar İnci kefalinin "kutsal yolculuğu" ilgi görüyor Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek, tatlı sulara göç eden inci kefalinin yolculuğu izleyenlere görsel şölen sunuyor Üreme döneminde Norveç'teki somon balıkları gibi suyun tersine yüzen, karşısına çıkan engelleri zıplayarak aşan inci kefalinin "kutsal yolculuğu" başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Suya karşı mücadele veren balıklardan genel görüntü

-Kayalıkların dibine balıkları izleyen vatandaşlardan görüntü

-Üst üste yığılmış suya karşı gitmeye çalışan balıklardan görüntü

-Zıplayan balıklardan görüntü

-Su debisi yüksek olan çağlayandan yukarı doğru zıplayan balıklardan görüntü

-Ellerinde çorap balık tutan çocuklardan ve zıplayan balıklardan genel görüntü

-Elinde büyük balık olan çocuktan görüntü ve konuşması

-Zıplayan balıklardan genel görüntü

-Bir kuşun sudan balığı yakalama çabası

-Kayalıkların dibine yığılmış haldeki balıklardan ve balıkları izleyen vatandaşlardan görüntü

-Erkan Tunç isimli vatandaş ile röportaj.

-Balıkları kayalık dibinden çıkarmaya çalışan insanlar

-Kayalık üzerinde biriken balıklar İnci kefalinin "kutsal yolculuğu" ilgi görüyor

Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve üreme döneminde suyun akışının tersine yüzerek, tatlı sulara göç eden inci kefalinin yolculuğu izleyenlere görsel şölen sunuyor

Üreme döneminde Norveç'teki somon balıkları gibi suyun tersine yüzen, karşısına çıkan engelleri zıplayarak aşan inci kefalinin "kutsal yolculuğu" başladı.

Van Gölü'ndeki tek balık türü olan inci kefali, üreme dönemi olan 15 Nisan-15 Temmuz arasında tatlı sulara göç ediyor.

Balıkların suyun tersine göçünü görmek isteyenler için izleme alanları oluşturulurken, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist kente gelerek bu yolculuğa tanıklık ediyor.

Muradiye ilçesinde Bendimahi Çayı üzerindeki alanda balıkların göçünü izleyen Erkan Tunç, herkesi balıkların eşsiz göçünü izlemeye davet etti.

Tunç, balıkların zarar görmemesi için herkesin duyarlı davranması gerektiğini de dile getirerek, "Üreme dönemlerinde bu balıkların avlanmasını istemiyoruz. Hamile bir kadına nasıl saygı duyuluyorsa bu balıklara da aynı saygının gösterilmesi gerekiyor. Temiz hava, eşsiz doğa, su sesi ve balıkların muhteşem yolculuğu bir arada. Herkesin bu güzellikleri görmesini istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Van Gölü Norveç Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title