Haberler

İnci Kefaline Nazik Gölü Balığı Darbesi

Van Gölü’nde bulunan ve endemik bir tür olan inci kefali balığı, Nazik Gölü balığının piyasaya sürülmesi ile tezgahlarda kaldı.

Van Gölü'nde bulunan ve endemik bir tür olan inci kefali balığı, Nazik Gölü balığının piyasaya sürülmesi ile tezgahlarda kaldı.

İnci kefaline benzeyen ve piyasada ucuza satılan Nazik Gölü balığı nedeniyle işlerinin iyi olmadığını belirten Gevaşlı balıkçılar, satış yapamadıklarını söylediler. Nazik Gölü balığının inci kefaline benzediğini, ancak lezzet bakımından iyi olmadığını ifade eden balıkçılar, vatandaşların bu konuda dikkatli olmasını istedi. Bu sene hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle balığın az olduğunu belirten Gevaşlı balıkçı Mehmet Şeyda, "Bunun yanında Nazik Gölü'nden bu tarafa gelen balıklar piyasayı da bozmuş. 1 TL'den satılıyor. Durum böyle olunca bizlerde satış yapamıyoruz" dedi.

Akşam saatlerinde ağlarını Van Gölü'ne attıklarını ve sabah saat 04.00 sıralarında balıkları satışa sunduklarını ifade eden Şeyda, "Günde en fazla 50 ila 70 kilo arasında balık satabiliyoruz. 4 kişi çalışıyoruz. Kilosunu 2 TL'den sattığımız halde rağbet yok. Bizlerde kazanamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cihan Avcı adlı balıkçı ise, büyük zahmetlerle getirdikleri balıkların ellerinde kaldığını ifade ederek, "Nazik Gölü balığı piyasaya çok getiriliyor ve ucuz satılıyor. Bizlerde 2,5 TL'nin altında inci kefalini sattığımız taktirde zarar ederiz. Durum böyle olunca satışlarımız olmuyor" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Gölü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title