Haberler

İnci Ertuğ'un 'Elan Vital' Resim Sergisi Ankara'da

Ressam İnci Ertuğ'un 11. 'Elan Vital' (Hayat Hamlesi) başlıklı kişisel sergisinin güzergahı, bu kez sanatçı için çok özel bir şehir olan Ankara'da sanatseverlerle buluştu.

Ressam İnci Ertuğ'un 11. 'Elan Vital' (Hayat Hamlesi) başlıklı kişisel sergisinin güzergahı, bu kez sanatçı için çok özel bir şehir olan Ankara'da sanatseverlerle buluştu. Başkentli sanatseverler, sergiyi 1 Mayıs 2014 tarihine kadar Cer Modern'de izleyebilecek.

Cer Modern'de, Başkent ve İstanbul'dan gelen sanatseverlerinin katılımıyla düzenlenen kokteylin ardından açılan sergide, sanatçı Ertuğ yine resim serüvenine temel oluşturan mekan, zaman ve hafıza izlerini takip ediyor. Fransız düşünür Henri Bergson'un hayata yönelik her türlü yaratıcı hamle ile ilgili olarak geliştirdiği 'Elan Vital' kavramından yola çıkarak bu izlerin sürekli yeniden biçimlediği olayları ve hayatları görsele tercüme ediyor.

Renk, doku ve desen katmanları aracılığıyla şifrelenen her tuval sanatçının resim dilindeki yeni tahayyül sınırlarını belirliyor. 'Elan Vital' ana temasında yeniden anlam kazanan kavramsal diziler böylece ortaya çıkıyor. Sergi, 3 yan temayı içinde barındırıyor.

'Ex abstracto'; İnsanın kendisine, çevresine ve dünyaya dair görsel/düşünsel izlenimlerinin soyutlandığı kompozisyonlar dizisi.

'Strata'; Zaman, mekan ve hafıza katmanlarının - doğal ya da yapay - farklı nesnelerle ifade edildiği dizi.

'Imago'; bilinç dışında gelişen, benliğe ve varoluşa dair içsel / düşsel, zamansal / mekansal eşiklerin görünür kılındığı dizi.

Sergi, Pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında, Perşembe günü ise saat 20.00'ye kadar izlenebilecek.

(ÜK) - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul 1 Mayıs Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title