Haberler

İncesu Belediyesinde İşçileri Sevindiren Sözleşme

Güncelleme:

Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile İncesu Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanarak imza altına alındı.

İncesu Belediyesi Kültür Evinde gerçekleştirilen törene Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, Belediye ve sendika yetkilileri ile çok sayıda işçi katıldı.

İmza törenin de sözleşme görüşmelerinin 2 aydır devam ettiğini ve anlaşmaya varıldığını belirten Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Halil Özdemir, " Sözleşmemizin süresi 2 yıldır. Birinci yıl yevmiyelere yüzde 13 sosyal haklara yüzde 25'e varan zam yapıldı. Yani arkadaşlarımızın maaşlarına birinci yıl ortalama yüzde 18 en düşük 250 TL zam gelecek. İkinci yılda yevmiyelere yüzde 12 sosyal haklara da ilaveten zam gelecek. Sözleşmemizde kıdem zammı olduğu için yılı fazla olanlara 280 TL'ye kadar net zam gelecektir. Başkanımıza özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Göreve geldiği günden bu tarafa ikramiyelerimiz ve maaşlarımız günün de ödeniyor. Arkadaşlarımız da birlik, beraberlik huzur içerisinde çalışıyorlar. İncesu'ya ve belediyemize sözleşmemiz hayırlı olsun" dedi.

Belediye Başkanı Zekeriya Karayol'da sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunarak Türkiye'de bir çok belediyenin değişik kurumlara borcunun olduğunu ve işçilerin 10 yıldır maaş konusunda hiçbir sıkıntı çekmediklerini söyleyerek, " Maaşları gününde alan bir belediyeyiz. Hiçbir kurumu da borcumuz bulunmamaktadır. Bunun yanında hizmet üreten belediyeyiz." Dedi.

Ak Parti hükümeti zamanın da geçici işçilere ve sözleşmeli çalışanlara kadro verildiğini belirten Başkan Karayol taşeron şirketlerde çalışanlarında Türkiye genelinde çokluğuna değinerek, " Biz İncesu Belediyesi olarak şirketle yaptığımız sözleşmede bunların kıdem fonuna kesinti yaptırıyoruz. Emekli olanların kıdem aylığı alabilmesi için de bunu nadir yapan belediyelerdeniz. Bu vesile ile verdiğimiz iyileştirmenin ailenizle birlikte çocuk çocuğunuzla güle güle kullanın. Sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Şube Başkanı Özdemir Belediye Başkanı Karayol'a kendilerine ve işçilere göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı bir buket çiçek takdim etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hizmet İş Sendikası Zekeriya Karayol Kayseri İncesu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title