Haberler

İnce Deriden Giysi, Yurt Dışından Talep Gördü

Güncelleme:

Ar Ge ve inovasyona önem veren deri sektörü, yeni ürünlerle pazar paylarını artırıyor.

Uşak'ta faaliyet gösteren bazı firmalar, Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları sonucu kumaştan ince halde ürettikleri deri giysilerle Avrupa ve ABD'ye ihracatta önemli bir artış sağladı.

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi (UKOSB) Başkanı ve deri firması sahibi Akif Küplemez, AA muhabirine verdiği bilgide sektörün hızlı bir gelişim içinde olduğunu söyledi.

Deri sektöründe son dönemde inovasyon ve Ar-Ge'ye önem veren

Derinin doğal, soğuğu kesen bir ürün olduğuna dikkati çeken, bu özelliği nedeniyle de soğuk iklimin hakim olduğu ülkelerde daha fazla rağbet gördüğünü kaydeden Küplemez, işletmelerin pazar paylarını arttırma hedefiyle son dönemde inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerini, giyside derinin daha çok tercih edilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını bildirdi.

Çalışmalar kapsamında giyside kullanılacak deri kalınlığının 2 milimetreden 0,5 milimetreye düşürüldüğünü, bunun giyside derinin kullanım tercihini arttırdığını ifade eden Küplemez, şunları söyledi:

"Sektörde sürekli olarak yeni ürünler ortaya çıkıyor. Ayakta kalmak ve fark yaratmak isteyen işletmeler yeni ürün arayışlarına devam ediyor. Elbette bu gelişimde tüketicilerin talepleri ön planda. İnsanlar deriyi sadece ayakkabı, kemer, mont gibi ürünlerde değil, diğer giysilerde de kullanmak istiyor. Biz de bu talep doğrultusunda deriyi 0,5 milimetreye kadar inceltmeyi başardık. Likralı hale getirilen bu ince deriden etek, pantolon, gömlek ve ceket üretiliyor. Özellikle pantolon ve etekte çok ciddi talep var. Başta Avrupa ve ABD'den olmak üzere pantolonluk deriye talep giderek artıyor."

KUMAŞTAN DAHA İNCE

Ar-Ge çalışmaları sayesinde derinin giysideki avantajlarını ön plana çıkarttıklarını, dezavantajlarını ise minimize etmeyi başardıklarını ifade eden Küplemez, kumaştan daha ince deri üretmenin gerçekleştirilebildiğini belirtti.

Küplemez, özellikle kadınların deri giysilere büyük ilgi gösterdiklerini, son gelişmelerle her türlü giysi üretimine elverişli hale gelen derininin de yakın zamanda günlük yaşamımızda daha fazla yer edineceğini belirtti. - Uşak

Kaynak: AA / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Uşak Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title