Haberler

İnce Bağırsağından Yeni Mesane Yapıldı

ANTALYA'da robotik cerrahi tekniğiyle, kanserli mesanesi alınan Hasan Yaşar Yıldırım'a kendi ince bağırsağından yeni bir mesane yapıldı.

ANTALYA'da robotik cerrahi tekniğiyle, kanserli mesanesi alınan Hasan Yaşar Yıldırım'a kendi ince bağırsağından yeni bir mesane yapıldı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'nde ilk kez robotik cerrahi tekniği ile mesane kanserinin tedavisi gerçekleştirildi. Türkiye'de bu cerrahi tekniğini kullanan üç hastaneden biri olan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'nde şoför 51 yaşındaki Hasan Yaşar Yıldırım'ın ameliyatını Doç. Dr. Mutlu Ateş yaptı. Hastanın tamamen iyileştiğini belirten Doç. Dr. Ateş, Yıldırım'ı yakın zamanda taburcu edeceklerini kaydetti. Robotik cerrahi tekniğinin hastaya ve hekime büyük konfor sağladığını ifade eden Doç. Dr. Ateş, mesane kanseri teşhisi konulan Hasan Yaşar Yıldırım'ın tedavisinde de robotik cerrahi yöntemi kullanarak hastaya kendi bağırsağından yeni bir mesane oluşturduklarını söyledi.

30 SANTİMİN YERİNE 2 SANTİMLİK KESİ

Doç. Dr. Ateş, en sık görülen ikinci üroloji kanserinin mesane kanseri olduğunu belirterek, sigara kullanımının bu kanserin gelişmesindeki en büyük etken olduğunu dile getirdi. Mesane kanseri tedavisinde birçok yerde açık ameliyat yapıldığını ve bu yöntemle 30 santimetre kesi açıldığını ifade eden Doç. Dr. Ateş, robotik yöntemde kesilerin 2 santimetre olduğunu söyledi. Doç. Dr. Ateş, "Bizim kliniğimiz operasyonu bu şekilde yapabilen Türkiye'deki üç klinikten biri oldu. Açık ameliyata göre robotik cerrahide kanama çok az oluyor ve yaralı bölgede iyileşme sorunu daha az yaşanıyor. Bu yöntemde hayati önemdeki damarlar ve sinirler korunuyor. Hastanın hastanede kalış süresi, ameliyat sonrası duyduğu ağrı miktarı ve normal yaşamına dönüş süresi çok azalıyor. Cinsel fonksiyonlar ile idrar tutma mekanizmaları bu yöntemle çok iyi korunabiliyor" diye konuştu.

Hasan Yaşar Yıldırım da operasyondan sonra kendini çok iyi hissettiğini söyledi. Uzun yıllar sigara kullandığı için bu hastalığa yakalandığını ifade eden Yıldırım, "Kısa sürede sıkıntılarımdan kurtulduğum için operasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yaşar Yıldırım Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title