Haberler

İnce Bağırsağından Taşlaşmış Yiyecek Kalıntısı Çıktı

Özel Tekden Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatta 78 yaşındaki bir hastanın ince bağırsağından 5 santimetre büyüklüğünde taşlaşmış yiyecek kalıntısı çıkarıldı.

Özel Tekden Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatta 78 yaşındaki bir hastanın ince bağırsağından 5 santimetre büyüklüğünde taşlaşmış yiyecek kalıntısı çıkarıldı.

Özel Tekden Hastanesi'ne bir süre önce karın ağrısı,bulantı ve kusma şikayetleri ile başvuran 78 yaşındaki Reyhan Düşünceli isimli hasta Op.Dr. Mahmut Şenel tarafından hastaneye yatırıldı.

Özel Tekden Hastanesi Genel Cerrahi uzmanı Op.Dr. Mahmut Şenel hastanın bulantı ve kusma şikayetlerinin fazla olmasından şüphelenerek ileri tetkik yapılmasını istedi. Yapılan tetkiklerde Reyhan Düşünceli'nin ince bağırsağında tıkanıklığa neden olan 5 santimetre büyüklüğünde taş ve safra kesesinde 4 santimetre büyüklüğünde taş tespit edildi.

Yapılan ameliyatta Reyhan Düşünceli'nin hem ince bağırsağındaki taşlaşmış yiyecek kalıntısı oluşumu hem de safra kesesi taşı alındı.

Op. Dr. Mahmut Şenel yaptığı açıklamada ince bağırsaktaki Bezuarların (taşlaşmış yemek kalıntısı) son derece nadir görüldüğünü söyledi. Özellikle ağız ve diş sağlığı bozuk yaşlı hastalarda rastlanan bu durumun yemeklerin iyi çiğnenmeden mideye gönderilmesinden kaynaklandığını belirten Op.Dr. Mahmut Şenel, yaşlıların yemeklerini iyi çiğneyerek yutmaları ve ağızlarına mutlaka diş yaptırmaları gerektiğini söyledi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title